Şen Kardeşler cinayetini JASAT çözdü

Antakya’daki evlerinde kesici aletlerle işkenceye uğrayan ve tedavi edildikleri hastanede hayatını kaybeden Hüseyin ve Mehmet Şen kardeşlerin soruşturmasını Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) çözdü.  Bakıcıdan şüphelenilen olayda cinayeti işledikleri belirlenen S.S. ile M.M. yakalanarak cezaevine gönderildi.

8 Ekim 2020 günü Antakya Alaattin Mahallesi’nde yaşanan olayda kardeşler Hüseyin ve Mehmet Şen’in kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından boğaz, parmak ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmaları üzerine Hatay İl Jandarma Komutanlığı dedektifleri Jandarma Suç Araştırma timleri (JASAT) ile Antakya Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından soruşturma başlattı. Olay gecesi gözaltına alınan bakıcı S.U. ile olay gecesi evde bulunan E.C.’nin soruşturmada çelişkili beyanda bulunması nedeniyle delilleri karartma şüphesiyle tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Hastanede tedavi gören yaralı Hüseyin Şen 27.10.2020 tarihinde Mehmet Şen ise 15.12.2020 tarihinde hayatını kaybetmişti.

JASAT ile Antakya Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından olay günü mağdurlara ait cep telefonlarının evde bulunamaması, telefonlara ait HTS ve sinyal bilgilerinin dosyada olmaması, her ne kadar mağdur Mehmet Şen ile video kaydı altında görüşme yapılmış ise de şahsın yoğun bakımda olması nedeniyle sorulara göz kırpma şeklinde cevap vermesinin sağlıklı beyan olamayacağının değerlendirilmesi nedeniyle konuyla ilgili titiz çalışma başlatıldı.

Adli makamlar koordinesinde kayıp telefonlara ait HTS ve sinyal bilgileri ile ilgili alınan kayıtların yapılan incelemesinde maktul Mehmet Şen’e ait cep telefonuna Altınözü’nde bulunan C.S. isimli şahıs adına kayıtlı sim kart takıldığı ve telefonu M.K.den, onun M.M.’den ve M.M.nin de S.S. isimli şahıstan aldığı tespit edilmiş olup S.S. ile M.M. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve birden fazla hırsızlık suçundan kaydı bulunan S.S., ifadesinde M. M. isimli şahısla cezaevinde tanıştığını, C.Evinden çıkmalarını müteakip M.M.nin kendisine girilecek ev olup olmadığını sorması üzerine ablasının da ikamet ettiği Alaattin mahallesinde çocukluğundan beri tanıdığı, evlerine sürekli girip çıktığı ve değerli eşyaların bulunduğu Hüseyin Şen’in evine girebileceklerini söylediğini, eve gittiklerinde kendisinin gözcülük yaptığını içeriye M.M. isimli şahsın girdiğini itiraf etti.

Bunun üzerine M.M. isimli şahsın evinde yapılan arama sonucunda mağdurların evinden çalındığı değerlendirilen ve tanık ifadesinde de beyan edilen 1 adet tarihi kama ile 1 adet kılıç ele geçirildi. Operasyon sonucunda belirlenen adreslerinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler, 14.01.2022 tarihinde Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasını müteakip sevk edildikleri adli makamca kasten adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bir cevap yazın