Kuruldan flaş karar!

Hatay Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınının son dönem seyri ve toplum sağlığına olan etkisi gözönünde alınarak Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde il genelindeki aşısız bazı kişiler için PCR testi uygulamasına son verdi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında olağanüstü toplanan kurul, ulaşım, bazı etkinlikler ve okullardaki PCR testi zorunluluğunu öngören uygulamaların kaldırılmasını kararlaştırdı.

Salgınının son dönem seyri ve toplum sağlığına olan etkisi ile konuyla ilgili olarak Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nın değerlendirmeleri doğrultusunda kurulun aldığı karar şöyle, “Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden;

· Uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerden önce,

· Konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce,

· Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.),

 · Tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlara,

· Kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir.

Bu çerçevede; Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yazısı ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan genelge doğrultusunda alınan İl Hıfzıssıhha Kurulu hükümleri ile 28.10.2021 tarihli ve 17428 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve bu doğrultuda alınan 2021/37 İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararının 3’üncü maddesinin uygulamadan kaldırılmasına karar verilmiştir. Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Kaymakamlarca Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması hususlarında Oy birliğiyle karar verildi” denildi.

Bir cevap yazın