Kan bağışıyla öne çık, hayat kurtar!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kızılay Hatay Şubesi tarafından Kök Hücre ve Kan Bağışı ihtiyacı duyan Miraç Ata Bayram ve tüm hastalar için düzenlenen ‘Kan ver Can ver’ kampanyasına destek oldu.

HBB-HATMEK Salonu’nda  bugün saat 19.00’a kadar devam edecek olan kampanyaya katılarak, sağlık durumu kan vermeye elverişli olan çok sayıda HBB personeli ile kan bağışlayan Başkan Savaş, herkese kan bağışı çağrısı yaptı.

İnsan hayatı kurtarmanın en hayırlı davranışlardan biri olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “HBB ve HATSU personeli ile birlikte kan vermek için toplandık. Amacımız; hem kendi sağlığımızı korumak hem de kan ihtiyacı olan vatandaşlarımızın hayatını kurtarmak. Miraç Ata ve onun gibi birçok hastamızın kurtuluşu yapacağımız kan bağışlarında gizlidir. Lütfen herkes kan bağışına katkıda bulunsun. Bir ünite kan bir insanı hayatını kurtarabilir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” ifadelerini kullandı.

Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış, Miraç Ata ve onun gibi Kök hücre bağışı bekleyen binlerce hastaya umut olan Başkan Savaş ve tüm kan bağışçılarına teşekkür ederek, kök hücre nakli bekleyen binlerce hastanın olduğuna dikkat çekti.

Özbakış, Hataylılara ‘Kök hücre bağışçısı ol, öne çık hayat kurtar. Kök hücre bağışçısı olun, size ihtiyacı olanlara yaşama şansı verin’ çağrısı yaparken, kampanyanın 19 Ocak’ta Altınözü,  21 Ocak’ta İskenderun ve 28 Ocak’ta da Yayladağı’nda devam edeceğini söyledi.

Bir cevap yazın