İskenderun’a modern aile sağlığı merkezi

Hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu tarafından ablası Gülay Niziplioğlu adına İskenderun’da yaptırılan Aile Sağlık Merkezi’nin temeli törenle atıldı.

Kurtuluş Mahallesi’nde 635 metrekare kapalı alana inşaa edilecek olan ve tamamlandığında 6 hekim, 15 sağlık personeli ile hizmet verecek olan merkezin temel atma törenine; Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel ve Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, iş insanları, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Kurtuluş Mahallesi dâhil diğer merkez mahalleler olmak üzere yaklaşık 25 bin vatandaşın sağlık hizmetinden yararlanacağı Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi’nin hayırlı – uğurlu olmasını dileyen Hatay Valisi Rahmi Doğan, yapmış olduğu hayırlar için Niziplioğlu Ailesi’ne teşekkür ederken, “Allah hayrınızı kabul etsin” dedi.

İl genelindeki sağlık yatırımlarından bahseden Vali Doğan, “Son zamanlarda sürekli İskenderun’a, hayırseverlerimizin yapmış olduğu yatırımların temelini atmaya, açılışını yapmaya geliyorum, bu durum bizi çok sevindiriyor. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Yatırım yapan, hayır yapan iş adamlarımız bizim yükümüzü hafifletmekte. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, eğitim, sağlık gibi alanlarda çok büyük yatırımlar yapan ve kendisini son 20 yılda bu yatırımlarla bütün dünyaya örnek gösteren bir ülke. Karınca kararınca da olsa hemşehrilerimizin, hayırseverlerimizin bizim yükümüzü alıyor olması da ayrıca sevindiriyor. İlimizde sağlık alanında çok büyük yatırımlarımız var. Dörtyol’da, Avrupa Birliği ile birlikte çok güzel bir hastane yapıyoruz, en kısa süre içerisinde inşallah oranında yapımını tamamlayacağız. İlimizde ki yatırımları anlatmamıza gerek yok vatandaşımız zaten görmekte, yirmi sene önce ki sağlık kurumlarının bugün geldiği noktayı herkes görmekte. Hayırseverlerimiz tarafından eskiden cami yapılırdı, sonra okullar yapılmaya başlandı şimdi ise sağlık gibi çok önemli bir sektörde hayır yapmaya başladılar. Bunlar sadaka-i cariyedir, hem kendi adlarına, hem kendilerinden sonra gelecek evlatları adına bırakmış oldukları güzel nişanelerdir. Ben böyle güzel bir yatırımından dolayı Yaşar Bey’e şükranlarımı sunuyorum. Kendisi bize böyle bir hayır işi yapmak istediğini söyledi, arkadaşlar çalışmalarını yaptılar ve bu bölgenin ihtiyacı olduğunu ilettiler ve bizde protokol yaptık. Kendisinin de ifade ettiği gibi çok hızlı bir süre içerisinde de yapımını bitirerek teslim edecek. Ben bu yatırımın hayırlara vesile olmasını, ailesine ise sağlık ve sıhhat diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Bir cevap yazın