Çocukların haykırışı doğada yankılandı!

Arsuz’a bağlı Hüyük Mahallesi’nde iki gündür maden ocaklarına karşı devam eden mücadelede, vatandaşlara en büyük desteği çocuklar verdi. Hüyük Meydanı’nda ellerinde pankartlarla “Madene Hayır Yaşama Evet” diye haykırarak geleceklerine sahip çıkan çocuklar, ellerinde taşıdıkları ‘Dokunmayın doğamıza, madene hayır’, ‘Doğamıza geleceğimize dokunma’ , ’Siz yokken burada olan ağaçlar, siz giderken de burada selam duracaklar’ pankartlarıyla toplantıya katılmayan görevlilere de gereken cevabı verdi.

Hüyük’te iki ayrı krom maden ocağı için dün halkın yoğun tepkisi üzerine yapılamayan birinci ÇED Sürecine Halkın Katılım Toplantısının ikincisi de bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin toplantıya katılmaması üzerine  gerçekleşemedi.

Arsuzlular’ın maden ocaklarına karşı net tavır ortaya koyduğu dünkü toplantıda, iki ayrı halkı bilgilendirme toplantısının şifahen birleştirildiğinin belirtilmesi üzerine, bugün alanda bir kez daha toplanan vatandaşlar ve STK’lar biri mahalle muhtarlığına, diğeri Arsuz Kaymakamlığına ve bir diğeri de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere 3 nüsha halinde hazırlanan tutanakla görevlilerin toplantıya katılmadığını belgeledi.

Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve Barış Atay, İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara’nın da yalnız bırakmadığı vatandaşlar, görevlilerin gelmemesi ve iki toplantının da yapılamamasıyla elde ettikleri zaferi halay çekerek kutladı.

Bir cevap yazın