Hatay’daki cemiyetlere birleşin önerisi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Hatay’da görev yapan gazetecileri ve cemiyet başkanlarını bir araya getirdi. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar ile birlikte il genelindeki tüm cemiyet başkanları ve basın emekçilerinin HATMEK konferans salonunda buluştuğu 10 Ocak Basın Bayramı kutlamasında, gazeteciler kendileri için büyük önem taşıyan günde hem meslekte, hem de zorlu çalışma koşullarında karşılaştıkları sıkıntıları paylaştı.

Basın emekçilerine kapımız her zaman açık

Toplantı, HBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nida Yılmaz, 10 Ocak’ın tarihsel sürecine ve HBB’nin basın mensuplarına yaklaşımına ilişkin değerlendirme yapmasıyla başladı.

Göreve başladığında HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın gazetecilere karşı adil olmasını istediğini ve bu talimatı her zaman yerine getirdiğini vurgulayan Yılmaz, “Basın emekçilerine kapımız her zaman açık. İmkânlarımız dâhilinde basın mensuplarının yanında olmaya devam edeceğiz. Bu onurlu mesleği icra eden tüm arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.

Cemiyetler tek çatıda toplanmalı!

Gazetecilerin gece gündüz haber peşinde koştuğunu ve vatandaşların haber alma hakkı için büyük cefa çektiğini ifade eden Başkan Savaş, Hatay’da çok sayıda gazeteciler cemiyet olmasına dikkat çekti.

Hatay’da tek cemiyet olması, herkesin kendine orada yer bulmasından yana olduğunu belirten Başkan Savaş, “Aksi takdirde küçüle küçüle yok olursunuz. Ayrılığın azabından birlikteliğin rahmetine koşmak lazım. Birleşirseniz Hatay’ı kucaklamış olursunuz” dedi.

Basın emekçilerinin yaşadığı sıkıntıları da bildiğini dile getiren Savaş, “Çalışma şartlarınızdaki zorluğu biliyorum. Şayet tek çatıda toplanırsanız bunun altından kalkmanız kolay olur. Zorluklara karşı daha dik durmanız için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Meslekte yaşadıkları sıkıntıları aktaran cemiyet başkanları da özellikle pandemi sürecinde büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, bu süreçte kendilerine ve gazeteci meslektaşlarına sahip çıkıp, destek olan Başkan Lütfü Savaş’a teşekkürlerini sundu.

Başkan Savaş ve cemiyet başkanları, daha sonra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için özel hazırlanan pastayı hep birlikte kesti.

Kokteyle HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte HBB yöneticileri, , Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bir cevap yazın