Deniz dolgusu yine gündemde!

İskenderun Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısında Ekmar Denizcilik, Yazıcı Demir Çelik ve Gübre Fabrikaları tarafından yapılmak istenen deniz dolgusu projelerine ait 3 gündem maddesini şubat ayına erteledi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında gerçekleşen yılın ilk toplantısında yeni yıl ile ilgili iyi dilek ve temenniler dile getirilirken, söz konusu 3 deniz dolgu projesi ile ilgili komisyşon raporlarının meclise yetişmediği belirtildi.

CHP Grubu, Atakaş ve Tosyalı Şirketlerinin dolgu alanı taleplerinin hemen oylandığını, Yazıcı ve Ekmar Şirketlerinin taleplerinin ise Kasım ayı öncesinde meclise gelmesine rağmen hala komisyon raporunun yetişmemesini eleştirirken, bu tür dolgu alanlarına çevresel yönden de karşı olduklarını ifade etti.

Başkan Tosyalı ise komisyon kararlarına saygı duyduklarını, yatırımcının önünün açılması ve istihdama katkı sağlanması gerektiğini vurguladıktan sonra gündeme geçti.

Sarıseki Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan yaklaşık 24,8 hektarlık alana yönelik Ekmar Denizcilik ve Gemi Acentalığı A.Ş. tarafından liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu, Sarıseki Mahallesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan yaklaşık 6,92 hektarlık alana yönelik Yazıcı Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı ile yine Sarıseki Mahallesi’nin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan toplamda 32430,89 m2 büyüklüğündeki balıkçı barınağı ve rekreasyon alanına yönelik yürürlükteki planın iptali için Gübre Fabrikaları T. A. Ş. tarafından 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki  üç gündem maddesi İmar Komisyonu Raporu yetişmediğinden bir sonraki meclise aktarıldı.

İsmet İnönü Mahallesi’nde konut alanı ve park alanı değişikliğine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu Raporunun da meclise yetişmediğinden bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi kararlaştırılan toplantıda,  Şevre mıntıkasındaki park alanının bir kısmının trafo alanına dönüştürülmesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis toplantılarının çoğuna katılmadıkları tespit edilen üyelerden Mehmet Ünüvar, İbrahim Yavuz ve İlhan Cengiz Gürpınar’ın üyeliklerinin düşürülüp düşülmemesi ile ilgili yapılan oylamada da adı geçen 3 meclis üyesinin üyeliklerinin devamına oy birliğiyle karar verildi.

Bir cevap yazın