Ruhsatsız esnafımız kalmasın!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, esnafın ‘Küşadiye Ruhsatı’ alımlarında 31 Aralık sonuna kadar uygulanan yüzde 50 indirimin uzatılması talebine kayıtsız kalmadı. Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(HESOB) Başkan vekili Erol Akın ve esnaf odaları başkanlarını konuk eden Başkan Tosyalı, esnafa kolaylık sağlanması amacıyla indirim sözünü 1 Mart 2022 tarihine kadar uzattı.

Esnafımızın yükünü hafifletmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “İskenderun’da iş yeri açmak isteyen esnaf mevcut harçları yüksek buluyordu, böylece iş yeri açmaktan vazgeçebiliyor ya da ruhsatsız olarak iş yerini açıyordu. Bizler de idare olarak geçtiğimiz yıl 31 Aralık tarihine kadar meclisten oy birliğiyle mevcut şartları iyileştirme konusunda yüzde 50 gibi bir indirime gittik. Esnaf oda başkanlarımızın da talebini yerinde bularak, bu süreyi 1 Mart 2022 tarihine kadar uzattık. Değerli esnaflarımıza ve tüm hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Şehrimizde hizmet veren esnafımızın sıkıntılarını her daim kendi sıkıntımız olarak gördük. Esnafımızın yükünü hafifletmeyi kendimize borç bildik. Bu doğrultuda oy birliği ile karar alan İskenderun Belediye Meclisimizin tüm üyelerine ve katkılarından dolayı HESOB Başkan vekilimiz Erol Akın Bey’e, tüm esnaf oda başkanlarımıza ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. İskenderun’umuza ve esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

HESOB Başkan Vekili Erol Akın da duyarlılığından ötürü esnaf oda başkanları adına Başkan Fatih Tosyalı’ya teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız her zaman esnafımızın yanında olmuştur. Küşadiye ruhsatlarında yapılan indirimin 1 Mart tarihine kadar uzatılması tabiî ki yerinde bir karar olmuştur ve bizleri çok mutlu etmiştir. Başkanımız bizleri kırmadı, destek verdi kendisine teşekkür ediyoruz. Çeşitli sebeplerden dolayı hala ruhsat alamayan esnafımız var.  Belediye başkanımızdan olumlu bir yanıt aldık. Tek amacımız ruhsatsız esnafımız kalmasın” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın