Maden ocakları Arsuz’un kaderi mi?

Arsuz’da Krommer Madencilik tarafından yapımı planlanan “iki ayrı Krom Ocağı” projesi ile ilgili arka arkaya 2 ayrı halkın katılım toplantısı düzenlenecek. Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) süreci devam eden ve her biri yıllık 50 bin ton kapasite ile krom üretimi gerçekleştirmeyi planlayan iki ayrı maden ocağı ile ilgili daha önce Hüyük Mahallesi’nde yaptırılamayan halkın katılım toplantısı 12-13 Ocak 2022 tarihlerinde yine Hüyük Mahallesi’nde tekrarlanacak.  

Ormanlık ve yaban hayatı koruma bölgesi içerisindeki alanda planlanan Krom  Ocağı  projelerine   ilişkin  ÇED  Yönetmeliği’nin  9.Maddesi gereğince  ÇED  sürecine  halkın  katılımını  sağlamak,  halkı  proje  hakkında  bilgilendirmek,  görüş  ve önerilerini  almak  amacıyla düzenlenecek iki ayrı toplantının biri  12 Ocak Çarşamba Saat:14.00’te, diğeri ise 13 Ocak Perşembe  günü  saat  12:30’da  Hüyük  Mahallesi  Mahalle Meydanı’nda gerçekleşecek.

Arsuzlular’ın ısrarla ‘Maden ocağı istemiyoruz’ tepkisine rağmen, maden ocakları için ilçenin adres gösterilmesine vatandaşlar daha önce yine Hüyük’ten yetkililere gereken cevabı vermişti.

PROJE FAALİYET ALANLARINA AİT FOTOĞRAFLAR

Bir cevap yazın