Şehitlerimizin kesişen hayat hikayesi!

Trabzon Maçka’da Mehmetçik’in teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül ve İskenderunlu Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hikayesinin anlatıldığı ‘Kesişme: İyi ki varsın Eren’ adlı sinema filmi İskenderun’da da ilgiyle izlendi. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hatay Şubesi tarafından İskenderun’daki şehit ailelerini sinema salonunda buluşturan etkinlikte filmi izleyen Şehit Ferhat Gedik’in annesi Hatice Gedik duygu dolu anlar yaşarken, gözyaşlarına hakim olamadı.

İki şehidin hayat hikayesini ve yollarının nasıl kesiştiğini anlatan filmi şehit aileleri ile birlikte İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Dr. Ayşenur Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve eşi Arife Tosyalı, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hatay Şubesi Başkanı Ahmet Ayaz da izledi.

Eren Bülbül’ün doğum günü olan 1 Ocak’ta vizyona giren film, terör örgütünün kurduğu hain pusu sonucu Trabzon’da şehit düşen Eren Bülbül ve İskenderunlu Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in örnek hayat hikayesini beyaz perdeye aktarırken, milli ve manevi duyguları da daha da pekiştirdi.

Sinema filminin gösterime girmesi öncesinde İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve milletin selameti için canlarını feda ederek şehadete irtihal eden aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten dualar okundu.

Kaymakam İskender Yönden ve eşi Dr. Ayşenur Yönden, özel olarak davet edilen Şehit J. Astsb. Kd. Başçavuş Ferhat Gedik’in muhterem annesi Hatice Gedik ile yakından ilgilenerek, duygularına ortak oldu.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hatay Şube Başkanı Ahmet Ayaz, şehitlerimiz Eren Bülbül ve Ferhat Gedik başta olmak üzere bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, “Kahraman şehitlerimiz Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’in hayatlarını anlatan filmi çok değerli şehit ailelerimizle izledik. Hiçbir şekilde haklarını ödeyemeyeceğiz kıymetli şehit ailelerimize ve katılım gösteren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” derken, filmi izlerken oldukça duygulandıklarını ifade etti.

Bir cevap yazın