Öğrencilerin yılbaşı tebriğine, yeni yıl ziyareti!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, kendisini mektupla okullarına davet eden Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu 4/G sınıfı öğrencilerinin davetine icabet etti.

Öğrencilerinin gönderdiği, yeni yıl tebriğini de içeren davet mektubunun ardından, haftanın ilk ders gününde öğrencilere sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Kaymakam Yönden, varlığıyla dünyaya anlam katan sevgi yumağı çocuklar ile bir süre sohbet edip, çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Yönden, minik kalplere ince dokunuş yaptığı öğrencilerin yeni yıllarını da kutlayarak, ziyaret anısına bol bol fotoğraf çektirdi.

Öğrencilerle birlikte okul sırasına oturarak, keyifli vakit geçiren Kaymakam Yönden, onlara gelecekleri için altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Bu Proje Gözünüzden Kaçmasın!

Kaymakam Yönden, öğrencilerle buluşmasının ardından, Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Rukiye Akyol’dan hayvanlara yönelik yürütülen eTwinning projesi hakkında bilgiler altı.

“We Add Value to Stem With Animals” adı altında yürütülen projenin Türkiye, Kuzey Makedonya, Estonya, Litvanya, Letonya, Malta, Ürdün’den 21 öğretmenle birlikte yürütüldüğünü ve 4-10 yaş grubunu kapsadığını anlatan Akyol, “Proje kapsamında hayvanlardan Stem öğrenmeye yönelik 3 ana tema ile çeşitli çalışmalar yapılmıştır.  “Karada Yaşayan Hayvanlar”, “Suda Yaşayan Hayvanlar” ve “Uçabilen Hayvanlar” temalarıyla yapılan çalışmalar neticesinde öğrencilerimiz hayvanları detaylı inceleme fırsatı bulmuştur. Onların problemlerine çözümler aramışlardır. “Tavşan ve Kaplumbağa” hikayesinden yola çıkarak, kaplumbağanın daha hızlı gitmesini sağlayacak bir alet tasarlamalarının yanı sıra sokak hayvanlarını koruyan bir gönüllü tarafından çevrimiçi olarak hayvanların sorunlarını ve buna çözüm olarak neler yapılabileceği konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Ayrıca, denizlerin aşırı kirlenmesi ve bazı deniz türlerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalması tehlikesine karşın çevre mühendislerinden çevrimiçi eğitim alarak deniz kirliliğinin sebep ve sonuçları hakkında bilgilenmelerinin yanı sıra denizlerimizi temizleyecek alet tasarlanmıştır. Yüksek binalar nedeniyle göçmen kuşlar, rotalarını kaybetme ve binalara çarpıp ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalmalarına da dikkat çekilerek, yatay bina yapılarak uçan hayvan türlerine yardımcı olabileceklerini görmeleri sağlanmış ve yaptıkları tasarımların üstüne göçmen kuşlar için yuva yapmayı öğrenmişlerdir. Belgeselci ve kuş gözlemcisi tarafından da çevrimiçi olarak öğrencilerimize ve velilerimize göçmen kuşların yaşamlarına yönelik bilgilendirme yapılmıştır. Söz konusu projeye yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde öğrencilerimiz erken çocukluk çağında Stemle tanışma fırsatı bulmuş olup, okul hayatının ilk basamağında katıldıkları proje vesilesiyle bilime ilgi duyan, araştıran, inceleyen, tasarlayan bireyler olarak yetişebilmelerine katkıda bulunulmuştur” dedi.

Kaymakam Yönden, Rukiye Akyol  ve emeği geçen tüm ilgili ve yetkili görevlilere teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

Bir cevap yazın