Mimarlar, yeni yönetimini seçti

TMMOB Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, gerçekleştirdiği genel kurulla 2022-2024 yılları arasında görev yapacak 18’nci Dönem Yönetim Kurulu’nu seçti.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurul başkanlık divanın seçilmesi ile başladı. Divan başkanlığına Müfit Tennioğlu, üyeliklere Bahar Turhan ile Aygül Canımoğlu’nin seçilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden genel kurulda Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği 17. Dönem Yönetim Kurulu çalışmalarına ilişkin görüşler dile getirildi, öneri ve talepler sunuldu.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Koray Tanın, mimarlar odasının mesleki dayanışma ve sorunların yansıtılabileceği bir yer olduğunu belirterek, “Acil ihtiyaçları karşılamak kolaylaştırmak Mimarlar odasına gerçekleşmektedir. Birbirleriyle ilişkileri geliştirip mesleki disiplini korumak bu çatı altında gerçekleşmektedir. Mimarlar Odası bir güçtür. Ülke genelinde mimarlık konusunda  gerekse mimarlar odasında köklü değişimler meydana geldi. Bu değişimler hem ülkemizden hem mimarlığımızı olumsuz yönde etkiledi. Çığ gibi büyüyen bina üretimine karşın, her geçen gün daralan meslek alanımız bulunmaktadır. Yakın zamana kadar 20’yi geçmeyen mimarlık fakülteleri bugün 150’yi aşmıştır. Her yıl 4 bin civarında mezun olan ve yeni işsizlerin üzerine eklenen mimarlarımız var. Açlık sınırında binlerce mimar arkadaşımız, taşeron işçi kadrolarına kamu kurumlarında ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören kamu personeli meslektaşlarımızın sayıları her geçen gün artıyor” dedi.

Yerel yöneticilerle fikirlerini paylaşmak ve neler yapabileceklerini konuşmak istediklerini ifade eden Tanın, ancak gerekli geri dönüşlerin bir türlü yapılamamasına sitem etti.

Kongreye katılan Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mustafa Özçelik de pandemi nedeniyle temsilciliklerin yeterli hizmet veremediğini ve bir araya gelemediklerini belirterek, bu süreçten sonra daha çok bir araya gelineceğini ve birlikte başarılı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Genel Kurulda yönetim kurulu Asil üyelik için; Koray Tanın, Neslihan Koç Okurlar, Koray Seküçoğlu, Ali Furkan Yıldırım, Ecem Özsoy Bönceoğlu, Aybike Soydan, Yedek Üyelik İçin Büşra Baysal Dokuzoğlu, Bahar Turhan, Simay Bilir, Canan Horoz, Aygül Canımoğlu başvuruda bulundu.

Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği’nde yapılan ve en fazla oyu alan ilk 5 Asil adayın 18.Dönem Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiği oylamanın sonucu şöyle:
YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ
1) Neslihan Koç Okurlar(50)
2) Koray Tanın(48)
3) Ali Furkan Yıldırım (42)
4) Ecem Özsoy Bönceoğlu (37)
5) Koray Seküçoğlu (29)
**) Aybike Soydan (26)

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
1) Canan Horoz (48)
2) Simay Bilir(45)
3) Aygül Canımoğlu (43)
4) Büşra Baysal Dokuzoğlu(38)
5) Bahar Turhan (31)

Bir cevap yazın