HAYDİ, sen de bir kap mama bırak!

Hatay İl Jandarma Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle 81 il valiliğine gönderdiği “Sokak Hayvanları” konulu genelge kapsamında, sokak hayvanlarına mama ve su desteğinde bulundu.

İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Antakya, Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerinde park, bahçe ve orman gibi 45 ayrı noktaya  350 kg. mama, yem ve su bıraktı.

Barınma, beslenme imkânı olmayan sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarına yönelik besleme faaliyeti yürüten İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kış mevsimi boyunca sivil toplum kuruluşları ve yerel hayvan koruma görevlileriyle sokak hayvanlarına yönelik planlanan noktalara mama, yem, yiyecek ve su bırakılmaya devam edeceği belirtildi.

HAYDİ genelgeye göz atalım!

“Sokak Hayvanları” konulu genelgede hayvanlara karşı işlenen suç ve kabahatlerin engellenmesi, işlenen suç ve kabahatlerin karşılıksız kalmaması ve hızlı müdahale edilebilmesi amacıyla ihbar, şikayet ve istek mekanizmasının etkin kullanıldığı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil uygulamasının hayata geçirildiği hatırlatıldı.
Genelgede, kış mevsimi koşullarının günlük hayatı olumsuz etkilediği belirtilerek, sokaklarda yaşayan barınma ve beslenme imkanı bulunmayan, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Bir cevap yazın