İskenderun’da muhteşem bir aile tablosu

İskenderun Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Can Teymur’un kilise yönetimi ve papazlar ile birlikte Noel bayramı tebriklerini kabul ettiği bayramlaşmada, farklı dinler ve inançların buluşmasıyla dinlerin kardeşliği adına muhteşem bir aile tablosu ortaya çıktı.

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde farklı din ve kültürleri buluşturan bayram tebrik ziyaretine CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve eşi Arife Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, siyasi parti ve STK temsilcileri, oda başkanları, Hristiyan cemaati ve davetli konuklar katıldı.

İskenderun Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Can Teymur, Ortodoks Kilisesi Papazları Nikolas Papasoğlu ve Dimitri Yıldırım’ın konuklarını karşıladığı bayramlaşmada, ilçede asırlardır süregelen kardeşliğin ve farklı renklerin zenginliğinin devam ettirilmesi adına önemli mesajlar verildi.

Ziyaretlere teşekkür

Hz. İsa’nın doğum günü olarak kutladıkları bu özel günde kendilerini ziyaret ederek yalnız bırakmayan tüm misafirlere teşekkür eden İskenderun Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur, “Hatay’ımız ve İskenderun’umuzda uzun yıllardır devam eden bu güzelliklerin yaşanması bizim için bir gurur vesilesi. Çok kadim bir tarihe ev sahipliği yapan topraklarda, asırlardır devam eden bir kültürün temsilcileri olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, birarada yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Çok kültürlü mozaiğin birer parçası olarak bir aradayız. Birlik, beraberlik ve dostluğumuz daim olsun. Bu vesile ile 2022 yılı başta ülkemize ve tüm insanlara barış, huzur, esenlikler getirsin. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Ordumuzu korusun” dedi.

İnanç ve kültürlerin merkezi; İskenderun

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, bayramların sevgi ve dostluk çerçevesinde, kardeşlik ve hoşgörü ortamının artmasına vesile olduğunu belirterek, “Ayrımcılık ve ırkçılığa her daim karşı olan bizler, mensup olduğumuz medeniyetin asil değerleri doğrultusunda, farklı din, mezhep ve kültürlerin mevcudiyetini kültürel bir zenginliğimiz olarak telakki ediyoruz. Söz konusu değerlerin hayata geçirilmesi ve yıllar boyunca devam ettirilmesi neticesinde üzerinde yaşadığımız bu müstesna coğrafya; çatışma, savaş, zulüm ve zorbalıktan kaçan herkese korunaklı bir çatı ve güvenilir bir liman olmuştur. Geçmişte olduğu gibi günümüz koşullarında da farklı medeniyetler, inanç ve kültürlerin merkezi konumundaki İlçemiz; köklü tarihimizden aldığı birikim, ilham ve kudretle barış, kardeşlik, huzur ve istikrara katkıda bulunduğu gibi, çeşitli kültür ve inançlar arasında yapıcı diyalog oluşturmaya devam edeceğine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Noel Bayramı’nızı kutluyor, mutluluk ve esenlikler diliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın