Noel coşkusu Arsuz’dan yayıldı!

Arsuz’daki tarihi Mar Yuhanna Ortodoks Kilisesi’nde pandemi sonrası ilk kez gerçekleştirilen Noel Ayini faklı dinleri ortak duygularda birleştirirken, gönül bağlarını daha da güçlendirdi.

 İsa Peygamber’in doğuşunu temsil eden Noel Bayramı dolayısıyla İskenderun’dan bir gün önce gerçekleşen ayine Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, İskenderun Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Can Teymur, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan ve yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katılarak, Hristiyan Cemaati’nin bayram sevincine ortak oldu.

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Papazı Nikola Papasoğlu’nun yönettiği ve Dimitri Yıldırım’ın da eşlik ettiği ayinde İncil’den ilahi ve dualar okunurken, ayine katılanlar da mum yakarak dualar etti.

Ayin sonrası Hristiyan Cemaati’nin Noel bayramını kutlayan Papasoğlu, başta Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar olmak üzere bayram sevinçlerine ortak olan herkese teşekkür ederek, yeni yılın tüm insanlık için barış ve güzelliklerle dolu bir yıl olmasını temenni etti.

Çocukların da hediyelerle sevindirildiği Noel Ayini Arsuz’un ardından bugün 17:00-19:30 saatleri arasında İskenderun Aziz Nikola Kilisesi’nde gerçekleşecek.

Bir cevap yazın