Noel Ayini, umut ve sevgiyi birleştirdi!

İskenderun’da yaşayan Hristiyan vatandaşlar, bayram coşkusunu Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde 2 yıl aradan sonra düzenlenen Noel ayininde buluşmanın sevinciyle yaşadı.

Hz. İsa’nın doğum günü olarak her yıl 24 Aralık’ta kutlanan ve 2 yıldır pandemi dolayısıyla cemaatsiz gerçekleşen Noel Ayininde bir araya gelen cemaatin bayram coşkusuna CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve vatandaşlar da eşlik etti.

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Papazı Nikola Papasoğlu’nun yönettiği ve Abuna Dimitri Yıldırım’ın da eşlik ettiği ayinde vatandaşlar mumlar yakarak dünya barışı, sağlık, insanlığı güzelliklerin bulması ve birlik ve beraberlik için dualar etti.

İncil’den ilahi ve duaların okunduğu ayinin sonun da Kilise Papazı Nikola Papasoğlu, cemaate kutsal ekmek dağıtarak, Noel Bayramı’nı kutladı.

Abuna Papasoğlu, farklı din ve kültürleri bir araya getiren Noel Bayramı’nın başta İskenderun olmak üzere Hatay’a, ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur, bolluk, bereket,  kardeşlik ve mutluluk getirmesini temenni etti.

24 Aralık Noel Bayramı coşkusu çocuklara dağıtılan hediyelerle son buldu.

Bir cevap yazın