Antiochia, Karaağaç’ı turizme açıyor!

Arsuz’a bağlı Karağaç Mahallesi’nde Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’ne bağlı tesisi atıl durumdan kurtarıp yeniden aktif hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Antiochia Şirketi, eski “Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’ni de Aremsis Holiday Resort’a dönüştürmek için gerekli adımı attı. Turizm Konaklama tesisi için Proje Tanıtım Dosyası’nı Hatay Valiliği’ne teslim ederek ÇED sürecini başlatan firma, atıl durumdaki binalarda gelişen teknolojik imkânlardan faydalanılarak gerekli tadilatı gerçekleştirip, Karaağaç’a 120 oda ve 240 yataklı bir otel kazandırmayı planlıyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’ daha önceden “Eğitim ve Dinlenme Tesisleri” olarak kullandığı, uzun yıllar boş olarak bekleyen bina yapıları ve alanın Antiochia Turizm Eğitim Restoran Rehabilitasyon ve İnş. Tic. Ltd. Şti. tarafından kiralanarak işletilmeye alınmasıyla planlanan otel projesi 3’er katlı 4 bloktan oluşan binalarda (A-B-C-D), her katta 10 oda olacak şekilde planlandı.

96 Standart Oda (2Y), 4 Bedensel Engelli Odası (2Y), 20 Adet VIP Oda (2Y) olmak üzere 120 oda 240 yataklı olarak planlanan projede ayrıca; 100 kişilik Restoran, 20 kişilik Cafe, 10 adet Tenis Kortu (2 kapalı, 7 açık, 1 Merkez Kort), 150 kişilik açık araç otoparkı, 2 adet büyük ve küçük Açık Yüzme Havuzu, İdari Bina, Yemekhane, Alakart, Kantin, Soyunma Kabinleri de bulunacak.

Bir cevap yazın