Kiliseler Noel Ayini’ne hazır

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi ile Arsuz Mar Yuhanna Ortodoks Kilisesi, Hazreti İsa’nın doğuşunu simgeleyen Noel Bayramı’nı kutlamak için hazırlıklarını tamamladı.

Pandemi sürecinde sadece papazlar ve kilise yönetiminin katılımıyla düzenlenen Noel Ayini, 2 yıl sonra yeniden cemaatle birlikte gerçekleşecek. Noel kutlamalarına anlam ve renk katmak için rengarenk ışıklarla görsel bir şölen şeklinde süslenen kiliseler, kapısından içeri girer girmez cemaatin yanısıra, ziyaretçilerine de Noel Ruhunu hissettirecek.

Her yıl 24 Aralıkta kutlanan ve İsa Mesih’in Doğuş Bayramı olarak kabul edilen Noel Bayramı ayini Arsuz’daki kilisede bir gün önce gerçekleşecek.  23 Kasım 2021 Perşembe günü(yarın) 11:00 -12:00 saatleri arasında Arsuz Mar Yuhanna Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleşecek ayinle başlayacak olan Noel coşkusu, ertesi gün İskenderun’da devam edecek. 24 Aralık Cuma saat 17:00-19:30 arasında İskenderun Aziz Nikola Kilisesi’nde gerçekleşecek Noel Ayini sonrası ise pandemi tedbirleri dolayısıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen kokteyl verilmeyecek.

Noel bayramı dolayısıyla, 25 Aralık Cumartesi günü 14.00 – 16.00 saatleri arasında İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakfı ve Kilise Yönetimi, kilise salonunda Protokol ve SKT’ların bayram ziyaretlerini kabul edecek.

Bir cevap yazın