Yılbaşı öncesi sahte içki alarmı!

Sahte içki nedeniyle ülke genelinde can kayıplarının artması sonrası  Hatay dahil 81 ilde ‘ZEHİR – 2’ operasyonu başladı.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinesinde, ülke genelinde yasa dışı içki imalathanesi ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan 563 adrese yönelik düzenlenen “Zehir-2” operasyonunda haklarında gözaltı kararı bulunan çok sayıda şüpheli yakalandı.

Daha önce yapılan “ZEHİR” ve bugün başlatılan “ZEHİR-2” operasyonlarında yaklaşık 1000 adreste arama yapılırken, 100 den fazla şüpheli gözaltına alındı

Merdiven altı olarak tabir edilen, uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen ve zehirlenme olaylarına sebebiyet veren sahte/kaçak alkollü içki ile mücadele çalışmaları kapsamında operasyonların devam ettiğini belirten İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bu doğrultuda halk sağlığının korunması amacıyla sahte alkollü içki üretiminin yapıldığı yasa dışı imalathaneleri deşifre etmek ve ülke içerisinde satılan sahte/kaçak alkollü içkinin tüketiciye ulaşmasını engellemek amacıyla KOM ekipleri; sahte/kaçak alkolü içki üretim ve sevkini yaptığı değerlendirilen şahıslar ve suç gruplarına yönelik olarak 81 ilde bugün “ZEHİR – 2” kod isimli operasyon başlattı. Operasyon kapsamında; ülke genelinde yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan 563 adreste arama yapılırken, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca haklarında gözaltı kararı bulunan çok sayıda şüpheli yakalandı. KOM Daire Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde  eş zamanlı gerçekleştirilen “ZEHİR” ve “ZEHİR-2” Kod adlı operasyonlarda yaklaşık 1000 adreste arama yapılarak 100 den fazla şüpheli gözaltına alındı.

Zehir satıcılarına af yok!

KOM Daire Başkanlığı koordinesinde geçtiğimiz hafta 81 ilde eş zamanlı olarak “ZEHİR” operasyonunda 84.467 litre sahte/kaçak alkollü içki, 3.443 şişe sahte/kaçak alkollü içki, 14.440 etiket, 3.847 adet sahte bandrol, 1.168 şişe alkol aroması ele geçirildi, 13 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesi deşifre edildi. ​​​​Operasyonda gözaltına alınan 85 şüpheliden şuana kadar 18’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bir cevap yazın