HATSU, fotoğraflarla anlattı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), il genelinde etkili olan yağışlarla birlikte biriken suların tahliyesinde büyük önem arz eden mazgalların tıkanmaması için vatandaşlara ‘Atıkları yere değil, çöp kutusuna atalım!’ uyarısını yeniledi.

Sağanak yağışlarla birlikte altyapı hatlarında oluşan sorunları gidermek için çalışmalarını sürdüren ekipler, tıkanan notlara müdahale ederken mazgallardan çıkarılan maske, kağıt, plastik gibi atıklar görenleri şaşırttı.

Yapılan açıklamada, şiddetli yağışlar dolayısıyla yaşanabilecek tüm olumsuz durumların 185 HATSU çağrı merkezine bildirilmesini isteyen Genel Müdürlük, mazgallardan çıkarılan atıklara dikkat çekerek, “İlimiz genelinde etkisini sürdüren sağanak yağışlar sırasında yağmur suyu ve atıksu deşarj noktalarında oluşan sorunlara ekiplerimiz müdahalelerini sürdürüyor. Zorlu hava şartlarına aldırış etmeden çalışan emekçilerimize kolaylıklar diliyoruz. Değerli hemşehrilerimiz, yere atılan atıkların mazgallarda yarattığı sonuçları hep birlikte görüyoruz. Yağmur suyu mazgallarının tıkanmasına sebep olabilecek maske, kağıt, plastik gibi atıkları yere değil, LÜTFEN “Çöp Kutularına” atalım” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın