DSİ’den Hatay ayrıcalığı!

DSİ 6. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ve beraberindeki heyet, Reyhanlı Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı’nın ardından ‘Hatay İçmesuyu İsale Hattı İkmali Tamamlama’ işine ait şantiyelerde incelemelerde bulundu.

Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı) İnşaatı işine ait Yalangoz mevkisinde yapılması planlanan Galeri-1 sahası, T1 Tüneli çıkış kısmındaki tünel kazı çalışmaları ve T1 çıkışında bulunan Galeri-3 ün sahasında incelemelerde bulunan Müdür Çelik, yapımı tamamlandığında Reyhanlı Barajı’na yılda 239 hm3 suyun derive edileceğini söyledi.

Hatay İçmesuyu İsale Hattı İkmali kapsamında arıtma tesisinden alınacak olan arıtılmış suyun Antakya ile Samandağı, Çekmece, Aknehir, Değirmenbaşı, Gümüşgöze, Koyunoğlu, Kuşalanı, Mızraklı, Subaşı, Sutaşı, Tavla, Tomruksuyu, Toygarlı, Turunçlu, Uzunbağ ve Yaylıca’ya iletilmesi için gerekli isale hatları, isale hatları üzerindeki sanat yapıları, içmesuyu depoları ve pompa istasyonları inşa edileceğini ifade eden Çelik, incelemelerin ardından yüklenici firma temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda çalışmalarda gelinen son nokta hakkında brifing aldı.

Bir cevap yazın