Sağlık çalışanlarından uyarı G(ö)REVİ!

Sağlık emekçileri özlük haklarının iyileştirilmesi ve ek ödeme adaletsizliğinin giderilmesi talebiyle ülkenin dört bir yanında olduğu gibi bugün Hatay’da da bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen Tabip Odası, Dişhekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile Aile Hekimleri Derneği üyeleri oyalama değil haklarını istediklerini haykırdığı eylemde hastane koridorlarının bomboş olduğu gözlendi.

Hükümete ve Sağlık Bakanlığı’na çeşitli açıklama, eylem ve yürüyüşlerle sorunlarını anlatmaya çalıştıklarının ifade eden sağlık çalışanları, iş bırakma eyleminin uyarı niteliği taşıdığını belirtirken, “Salgın döneminde yaşamımızı da ortaya koyup verdiğimiz emeğin böyle/daha fazla değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Toplum sağlık hakkı; emeğimiz ve geleceğimiz için artık G(ö)REV zamanıdır.

Sağlıkta özelleştirmeci, hastanelerimizi satan politikalara karşı bu uyarı G(ö)REV’i;

•          Koruyucu sağlık hizmetlerini savunmak içindir.

•          Emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ücret talebimiz içindir.

•          Güvencesiz, gerçekdışı bahanelerle işimizden edildiğimiz ve köleliği dayatan çalışma koşullarına son verilmesi, güvenceli çalışabilme talebimiz içindir.

•        Çok kötü koşullarda çalışan asistan hekimlerimizin çalışma koşullarının düzeltilmesi içindir.

•          Şiddete karşı etkili yasa, güvenli işyerleri, sağlıklı çalışma ortamları talebimiz içindir.

•          COVID-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası çıkarılması, her yıla 120 gün yıpranma payı içindir,

•          Ek göstergelerin 3600’den 7200’e kadar kademeli olarak yükseltilmesi içindir.

•        SSK ve Bağkur’dan emekli olan hekimlerin emekli maaşlarının düzeltilmesi içindir.

Bu G(ö)REV emeğimize, geleceğimize, halkın sağlık hakkına sahip çıktığımızı gösteren bir uyarıdır. Artık toplumun, sağlık çalışanların çığlığına kulak verilmelidir. Taleplerimiz kabul edilmediği, sağlık çalışanlarının çalışma ve yaşam koşullarını düzeltecek bir düzenleme hızla Meclis’e getirilmediği takdirde eylemlerimiz devam edecektir. İktidar bilmelidir ki söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” diyerek, iş bırakmalarının nedenini açıkladı.

Bir cevap yazın