MMK Türkiye, yeşil varlık!

MMK Yönetim Kurulu Başkanı Victor Rashnikov, Rusya’da gerçekleşen yatırımcı gününde yaptığı söyleşide Türkiye’deki MMK yatırımları için “yeşil varlık” tanımlaması yaparak, kârlılığın da artarak ivmelendiğini ifade etti.

MMK’nın Türkiye’deki yatırımı Dörtyol ve Kocaeli-Dilovası’ndaki MMK Metalurji’yi tam kapasiteye getirmek için yatırımlarına devam etmeyi amaçladıklarını belirten Rashnikov, 2021 yılının temmuz ayından itibaren elektrikli ark ocağının da devreye alınmasıyla birlikte üretimin yılda 2-2,2 milyon ton çelik kapasitesine getirilmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Hedef; bu ay 100 bin ton üretim

MMK üretiminin her ay arttığını belirten MMK Genel Müdürü Pavel Shilyaev ise aralık ayı hedefinin 100.000 ton olarak belirlendiğinin altını çizdi ve “Hedefimiz yıl içinde tam kapasiteye ulaşmak ve 2022 yılının sonunda ise toplamda 1,7 milyon tona ulaşmaktır” dedi.
MMK Türkiye Sıcak Çelik Haddeleme Tesisinin tam kapasiteye ulaşması hâlinde, MMK’nın EBITDA’sına (FAVÖK) ek 250 milyon dolar getirilececeğini vurgulayan Shilyaev, üretime istikrarlı bir biçimde devam edildiğini, artan bir talebin olduğunu ve Türkiye pazarında pazar açığının kapatılmasının hedeflendiğini vurguladı.
Shilyaev, bunların yanısıra elektrometalurjik üretimin varlığından bahsederek MMK Türkiye’nin yeşil bir varlık olduğunu ve bunun şirkete gelecek 10-20 yılda daha fazla avantaj sağlayacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın