Stadın siftahı Hatayspor’dan

Süper Lig’in 16. haftasında Hatayspor, yeniden yapılan Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nın açılış maçında Altayspor’u 2-1 mağlup etti. Hatayspor’un 2 haftalık yenilgi serisine son verdiği maçta galibiyet getiren gollerini 38. dakikada Mame Diouf ve 76’da Dylan Saint-Louis kaydetti. Altay’ın tek golü ise 21. dakikada Cesar Pinares’ten geldi. Hatayspor ayrıca 86. dakikada Mame Diouf’un ayağından penaltıdan yararlanamadı.

Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan ve 7 yıl sonra ilk maçına ev sahipliği yapan Alsancak Stadı’nın yeni ismiyle kapılarını açtığı statta ilk golü atan isim 21. dakikada Altayspor’dan Pinares oldu. Hatayspor, Altay’a 38’de cevap verdi. Kullanılan duran topta arka direkte Fatih kafa pasıyla topu Diouf’a aktardı. Tecrübeli futbolcu kale ağzında yaptığı rövaşata vuruşuyla skoru 1-1’e getirdi.

İlk yarısı bu skorla biten maçın 76. Dakikasında Hatayspor, Diouf ile direkten döndükten 3 dakika sonra Louis ile skoru 2-1 yaptı. Saba sağ kanattan müthiş süratle çizgiye indi ve ceza sahasındaki Saint-Louis’i gördü. Fransız oyuncu yere düşerken yaptığı vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi. 84. dakikada Hatayspor penaltı kazandı. İbrahim Öztürk’ün Saba’ya yaptığı müdahalenin ardından hakem Mete Kalkavan beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Diouf’un kaleci Lis’in sağ tarafına gönderdiği topu Altay kalecisi çelmeyi başardı. Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç Hatayspor’un 2-1’lik galibiyetiyle tamamlandı.

29 puanla ikinci sırada yeralan Hatayspor, önümüzdeki hafta evinde lider Trabzonspor’u konuk edecek.

Bir cevap yazın