İskenderun, ‘Çelik Kanatlar’ın altında!

Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar ekibi, İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nde düzenlenen Dünya Sivil Havacılık Etkinlikleri kapsamında yaptığı gösteri uçuşu ile nefesleri kesti.

İSTE Merkez Yerleşkede gerçekleştirilen uçuş gösterisi öğrenciler ve katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Sahada aktif görev alan helikopterlerin kullanıldığı Çelik Kanatlar’ın Komutanı Albay Mustafa Tekindor, “Pilot sadece helikopteri uçurmak değil asıl önemli olan işte o pilotun kahraman olması, cesur olması vatan sevgisi olması. Önemli olan bu yoksa herkes pilot olabilir ama herkes kahraman olamaz” derken. Öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Çelik Kanatlar gösterisi ile ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de gökyüzünde helikopter kullanmadaki tecrübe ve yeteneklerini sergileyen ve limitleri zorlayan Çelik Kanatlar’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “7 Aralık Dünya Sivil Havacılık vesilesiyle havacılık sektöründe özveriyle çalışan tüm emektarların, bayrağı devralacak öğrencilerimizin, öğrencilerimizi yetiştiren akademisyenlerimizin ve havacılığa gönül vermiş herkesin Sivil Havacılık gününü kutlarım. Ayrıca Çelik Kanatlar komuta ekibine ve Jandarma Genel Komutanlığı’mıza teşekkür ederim. Üniversite olarak ilgili fakülte ve bölümlerle havacılık faaliyetlerine katkı sunmak istiyoruz. Geleceğimizin gökyüzü kadar açık olmasını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın