Belenliler’in yüzünü ‘Gül’dürüyor!

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, kaba inşaatı tamamlanan 15 Yataklı Belen Entegre Devlet Hastanesi’nin Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Halkın 40 yıllık özlemine son verecek olan hastanenin 3 kattan oluştuğunu ifade eden Başkan Gül, hastanenin ilçeye kazandırılmasındaki girişimleri ve gayretlerinden dolayı Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Lütfü Kaşıkçı başta olmak üzere Cumhur ittifakının diğer milletvekillerine de teşekkür etti.

Göreve başladığında hizmetlerini ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve genel hükümetten yapılabilecek yatırımlar olarak 3 ana başlıkta planladığını anlatan Başkan Gül, “ Çalışmalarımız bu doğrultuda ilerliyor ve yatırımları ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz. Kendi kaynaklarımızı arttırarak yaptığımız hizmetlerin yansıra büyükşehir belediyesiyle de uyum içerisinde çalışarak halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Birbirimizi baltalarsak, ele ele vermezsek bu hizmetleri yapmamız mümkün değil. Ayrı siyasi partilerde de olsak, uyum içerisinde hizmet üretmek gerekir. Genel hükümetten de neler getirmeliyiz dedik ve hastanemizi getirdik. Noterimizi getirdik.3 yıldır Belen Anadolu Lisesi göçebe gibiydi. Her yıl hangi okul boşsa öğrencilerimiz oraya taşınıyordu. Belen Lisemizin inşa edileceği Sarımazı otoban kavşağındaki araziyi tahsisi ettik. Zemin etütleri yapıldı. İhalesi yapılacak. İnşallah lisemizi de bir sonraki sezon eğitime açmayı planlıyoruz. Halkımızın öncelikli talebi olarak gördüğümüz Devlet hastanesinin kaba inşaatı bitti. Yakın bir tarihte ince işleri tamamlanıp, sağlık ekipmanları yerleştirilecek. 2022 yılının mayıs ayı itibarıyla Hastanemizin açılışını yaparak Belen halkının 40 yıllık özlemini sevinç içerisinde yerine getirmeyi hedefliyoruz. Halkımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Günde 30 -35 bin aracın Belen Geçidi’nden geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda bir güne 102 bin araç geçtiğini anlatan Başkan Gül, Sarımazı’da biten çevre yolunun devamı niteliğindeki Hatay Otobanı projesinin de hükümetin 2022 yatırım programına alındığını anımsatarak, projeyle trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını ifade etti.

Bir cevap yazın