Tarihe düşülen ‘SÖZ’!

Yaklaşık bir yıl önce gazeteniz SÖZ’de ‘İskenderun’da tarih ‘Beni kurtarın’ diye yalvarıyor!’ başlığıyla gündeme taşıdığımız İskenderun Sakarya Mahallesi’ndeki Roma dönemine ait Zeytinyağı fabrikası kalıntılarında yapılan kazı çalışmalarında fabrikanın Anadolu’nun en büyük zeytinyağı fabrikası olduğu ortaya çıktı.



Estetik Arkeoloji ve Tarih Fotoğrafçısı Fahreddin Osmanca’nın objektifinden yansıyan fotoğraflar ve tarihi eserleri görmezden gelmek yerine, korunarak geleceğe müze olarak aktarılması yönündeki talebini dile getirdiğimiz haberimiz Hatay Müze Müdürlüğü’nce karşılık buldu.

Hatay Müze Müdürlüğü tarafından  10 dönümlük alanda gerçekleşen bilimsel kazı çalışmalarında sona gelinen zeytinyağı fabrikasının müze haline dönüştürüp ziyarete açılmasının planlandığı öğrenilirken, güzel habere sevinen Fahrettin Osmanca, ‘Alana her gün gitmeye, burayı kötü niyetli kimselere yar etmemeye çalıştım. Hatta çocuklara bile burası bize emanet diyorum. İskenderun gençlerinin talebi ile yapılan kazı çalışmalarında fabrikanın gün yüzüne çıkarılmasından mutluyum, gururluyum. Sağolsun SÖZ Gazetesi sesimi duyurmuştu. Bu şehrin potansiyelinin henüz farkında değiliz. İleride çok daha güzel işler olacak inşallah’ diyerek sevincini paylaştı.

Bir cevap yazın