O illerden biri Hatay!

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü’nce Gaziantep, Hatay ve Mersin’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, düşük ayarlı altınları sahte damgalarla piyasaya süren 6 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda sahte altın, bir tabanca ve bir tüfek ele geçirildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düşük milyemli altınları piyasaya süren suç örgütü üyelerine yönelik olarak Gaziantep merkezli İslahiye ilçesi, Hatay-Kırıkhan ilçesi ve Mersin ilinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

3 ilde gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 51 adet Cumhuriyet altını, 14 adet yarım altın, 1 adet Reşat altını, 1 adet altın eritme ocağı, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca ve 75 adet fişek ele geçirildi.

Düşük ayarlı altınları sahte damgalarla piyasaya süren ve operasyon kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Gaziantep’e getirilen 6 şüpheliden 1’i ifadesinin ardından serbest bırakıldı, Adli Mercilere sevk edilen şüphelilerden 4’ü hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı, 1 şüpheli ise tutuklandı.

Bir cevap yazın