Samandağ’dan eğitime Milyon Dolarlık bağış

Samandağlı Hayırsever Mevlüt Gümüş, ilçeye FEN Lisesi kazandırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’na 1 Milyon Dolar bağışta bulundu.  Samandağlıların talebiyle AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın hassasiyeti ve duyarlı yaklaşımları sonucu Samandağ’a Fen Lisesi kurulmasıyla ilgili girişimler olumlu sonuç bulurken, Milletvekili Hüseyin Yayman,  Mevlüt Gümüş ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i ziyaret ederek, müjdeyi Samandağlılara verdi.

MEB’e bağlı olarak Mevlüt Gümüş Fen Lisesi adıyla inşa edilecek olan liseyle ilgili önümüzdeki günlerde protokol imzalanacağını ifade eden Milletvekili Hüseyin Yayman, “Değerli Bakanımız Mahmut Özer Bey’in onay vermesiyle Samandağ Mevlüt Gümüş Fen Lisesi için ilk adım atıldı. Tarihi öneme sahip bu güzel yatırım şehrimize ve gençlerimize hayırlı olsun. Bu büyük bağışı yapan kahraman Mevlüt Gümüş Bey’e çok teşekkür ederiz. Samandağ’a Fen Lisesi yapılması için tam 1 Milyon Dolar bağışta bulundu. Şehrimiz için bu büyük hizmete onay veren Değerli Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer Bey’e çok teşekkür ederiz” dedi.

Hayırsever Mevlüt Gümüş de, hem Bakan Özer’e hem de Milletvekili Yayman’a teşekkür ederek, ‘Bu okul sizin çabalarınızla oluyor” dedi.

Bir cevap yazın