Daimi Hudut Kapısı’nın ulaşım koridoru; HADO

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok,  Arsuz Madenli Yat Limanı’nın Uluslararası giriş-çıkışlara açık Daimi Hudut Kapısı olarak ilan edilmesinin hem Hatay, hem de Deniz Otobüsü Projesi(HADO) açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Yolcu turizmine büyük katkı sağlayacak olan hudut kapısı ve HADO’nun Hatay’ın ekonomik hayatını canlandıracağını belirten Ok, yeni limanın 100 metrelik bir rıhtıma sahip olduğunu ve 330 yolcu taşıyan kataraman tipi teknelerin kullanılacağını ifade etti.

Limanda bir firma ile sözleşmeli çalışmayı düşündüklerini ve yurtiçinin yanısıra İtalyan bir firmanın da konuyla ilgilendiğini belirten Ok, seferlerin başlamasıyla Girne yada Magosa’ya ortalama gidiş süresinin 3-4 saat olacağını ifade etti.

Uluslararası deniz taşımacılığında pandemi yasakları biter bitmez, HADO’dan yolcu taşımacılığının başlayacağını anımsatan Ok, “Bu proje uluslararası deniz ulaşımının hayatımıza girmesine, ilimize gelen turist sayısının artmasına, sosyal ve kültürel hayatımızın canlanmasına, ayrıca yaşanan savaşlardan oldukça etkilenmiş olan ilimizin ticaret hayatının canlanmasına ve ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır. Hatay Deniz Otobüsü Projesi, ülkemizin doğu – batı ekseninde ulaşım koridoru oluşturarak uluslararası deniz ulaşımını canlandırmayı amaçlamaktadır. HADO bir gemi olmanın ötesinde kültürel, ticari, sanatsal, tarihsel, ekonomik, sosyal ve evrensel değerlerle bir etkileşim kurma ve kalkınma projesidir” diyerek, projenin önemine dikkat çekti.   

Bir cevap yazın