Aşı olmamanın yan etkisi, aşı olmaktan daha fazla!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Türkiye’de Pandemi Süreci ve Aşılanmanın Önemi isimli söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ile İSTE idari personeli katıldı.

 İSTE Rektörlük Turkuaz Salonda gerçekleştirilen konferansta Kovid-19 pandemisinin Türkiye’deki seyri hakkında dinleyicilere bilgi veren Dr. Bayrak, aşılanma sürecinin öncesi ve sonrası dönemlerde vaka sayıları ve pozitif hasta durumları arasındaki farklara değindi.

Aşılanmanın ölüm düzeyinin düşmesinde çok etkili olduğunun altını çizen Dr. Bayrak, aşı konusunda yapılmış uluslararası çalışmaların bulgularını dinleyicilerle paylaştı. Salgının olası seyrinde bu konuda alınacak tedbirler ile aşı uygulama durumlarının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Bayrak, aşı olmamanın yan etkisinin aşı olmaktan daha fazla olduğunun altını çizdi.

Kadın Doğum Uzmanı olan Dr. Bayrak, gebelikte aşılanmanın da herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını hatırlattı. Doktor Samet Bayrak, sunumunun ardından soru cevap bölümünde dinleyicilerin aşılanmaya ve pandemi sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Dr. Bayrak’a sunumu ve paylaştığı kıymetli bilgiler için teşekkür ederek günün anısına plaket ve hediye takdiminde bulundu.

Bir cevap yazın