Yine zam, yine benzin kuyruğu!

Dolar’daki tarihi yükselişin ardından akaryakıta da gece yarısından itibaren gelecek tarihi zamlar öncesi, araç sürücülerinin benzin istasyonlarına akın etmesiyle yine bildik görüntüler oluştu. Bu geceden itibaren geçerli olacak zamlar dolayısıyla vatandaşlar akaryakıt istasyonlarında hücum etti.

Bu geceden itibaren benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş, otogaza ise 65 kuruş olarak yansıyacak olan zamlar pompaya yansımadan önce istasyonlardaki hareketlilik ve yoğunluk uzun araç kuyruklarına dönüştü. Akaryakıt krizinden nasibini alan çiftçilerin de traktörlerine benzin almak için kuyrukta beklemeleri de dikkatlerden kaçmadı.

3 akaryakıt fiyatına aynı anda zam gelecek olması dolaysıyla istasyonlara giriş – çıkışlarda uzun kuyruklar oluşturan araçlar istasyon önlerinde trafiğin de aksamasına neden oldu.

Dolar kurundaki yükselişin ardından 19 Kasım’da da benzine 52 kuruş, motorine 50 kuruş, LPG’ye ise 45 kuruş zam yapılmış, Türkiye genelinde bazı istasyonlarda aynı kuyruklar oluşmuştu.

Bir cevap yazın