Hepimizin bir öğretmeni var.. İyi ki var!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü” programında emekliye ayrılan öğretmenlere şeref belgelerini takdim etti.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan ve Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde devam eden kutlamalarda mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni de kutlamalara ayrı bir heyecan kattı.

Etkinliğe, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisinin şiir okumasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti.  Gerçekleşen yemin töreninin akabinde mesleğe yeni başlayan ve emekli olan öğretmenlerimizi temsilen konuşan öğretmenlerimizden sonra, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko’nun günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

‘Coşku ve heyecanınız hiç bitmesin’

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko yaptığı konuşmada, “Sayın Valim, ilim irfan ordusu öğretmenler olarak sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çizilen 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine bilim ve teknolojinin verdiği güçle, çalışkan bir toplum inşa ederek, ülkemizi dünyadaki barış ve huzurun teminatı haline getirerek ulaşmayı önemsiyor ve bu uğurda gece gündüz hep birlikte çalışıyoruz. Kıymetli Meslektaşlarım, Öğretmenliğe ilk başladığınız günkü coşku ve heyecanı mesleğin son gününe kadar muhafaza ediniz. Bu coşku ve heyecanı ecdadımızdan miras aldık gelecek nesillere aktarmak da bizim vazifemizdir. Bu şuuru taşıyan, ülkesini yüceltmek için alın teri döken tüm öğretmenleri saygı ve hürmetle anıyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, insanlık tarihine yön veren öğretmenler, ebediyete irtihal etmiş öğretmenler ve halen bu kutlu mesleği icra eden öğretmenlerin gününü kutlar insanlık tarihine ettikleri hizmetlerin toplum nezdinde karşılığını bulmasını dilerim. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Öğretmen olmak çok büyük bir gurur’
Tüm öğretmelerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “‘Bana bir harf öğretenin, 40 yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetten geliyoruz, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacak’ diyen bir liderin kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Hayatımızın her alanına dokunan ve var olan sizleri saygıyla, şükranla ve minnetle anıyoruz. Bugün emekli olan öğretmenlerimiz var, ömrünü öğrencilerine adamış, vatan için çalışmış, emek vermiş ve o onurlu şerefli mesleği tamamlayarak emekli olan öğretmenlerimize de sağlık, sıhhat ve huzur diliyorum. Emekli bir öğretmen olmak çok büyük bir gururdur. Özellikle de arkasında binlerce öğrenci yetiştirmiş olmak ve bu öğrencilerin devletine, milletine hizmet ettiğini görmek ayrıca büyük bir onur ve gururdur. Ben tekrar bu kürsüden emekli olan tüm öğretmenlerimize, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve şahsım adıma şükranlarımı sunuyorum, yolunuz açık olsun. Biraz önce de yeni öğretmenlerimiz yemin ederek mesleğe adım attılar. Onlarda gelecek Türkiye’yi inşa etmek için emek verecek, çaba sarf edecekler. Ben yeni göreve başlayan tüm öğretmenlerimize de başarılar diliyorum. Kürsüde onların heyecanını, mutluluğunu, şevkini gördüm, Rabbim yollarını açık etsin. Bu memleket için, devletimiz için hayırlı evlatlar yetiştirsinler. Çünkü bu memleketin yetişmiş, vizyoner ve geleceğe emin adımlarla ilerleyen evlatlara ihtiyacı var” dedi.

İyi yetişmiş nesillere ihtiyaç var!

Konuşmasında şehit öğretmenleri de unutmayan Vali Doğan, “Yüzyılımız çok çetin geçmekte, pandemilerle başladık ekonomik krizlerle devam ediyoruz ve dünya coğrafyasına baktığımızda ciddi bir gerileme görüyoruz. Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devletini, idare etmek, sevk etmek ve yönetmek için iyi yetişmiş nesillere, evlatlara ihtiyaç var, bu sizlerin eseri olacaktır. Her zaman söylüyorum, çocuklarımızı komşu ilçenin, İlin çocuklarıyla değil, yurtdışındaki çocuklarla mücadele edecek, onlarla yarışacak bilgi ve donanıma ihtiyacı olan çocuklar şeklinde yetiştirmemiz lazım. Aksi takdirde bu coğrafya da geri kalırız, zorda kalırız, darda kalırız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son yıllarda eğitim alanında ciddi yatırımlar yapmakta. Ben eminim ki şu salonda bulunan herkes ilkokula başladığı şartlardan, şuanda daha iyi şartlar altında olduğunu gözleriyle görüyordur. Sınıflarımız daha az öğrenciyle eğitim görmekte, okullarımız daha modern, eğitim teknolojileri kapsamında ciddi yatırımlarımız var, her türlü imkanı çocuklarımıza sağlıyor ve sağlamaya da devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin bütçesine baktığımızda eğitim camiasının almış olduğu pay gerçekten büyük bir rakam. Bu payı iyi ve doğru bir şekilde kullanmak, çocuklarımı iyi bir şekilde yetiştirerek geleceğe hazırlamamız lazım. Ben buradan şehit olan öğretmenlerimizi de unutmuyorum. Şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ebediyete irtihal etmiş olan öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitime emek vermiş binlerce insana rahmet diliyorum, Rabbim onlara rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Ben tekrar bu salondaki ve tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Program Vali Doğan’ın, emekliye ayrılan öğretmenlerimize şeref belgelerini takdim etmesi, Öğretmenler Günü ile ilgili kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini vermesi ve akabinde 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko ve beraberindeki öğretmenlerimizi makamında kabul etmesiyle son buldu.

Bir cevap yazın