Terör örgütüne ‘Eren’ darbesi!

İçişleri Bakanlığı’nca 14 gün önce Amanoslar da dahil olmak üzere başlatılan Eren Kış operasyonlarıyla 2 terörist etkisiz hale getirildi, 177 mağara, sığınak ve depo imha edilirken, çeşitli türlerde silah ve mühimmat, patlayıcı madde ile uyuşturucu ele geçirildi.

Hatay’ın yanısıra PKK’nın barınma planlarını bozan Şırnak, Diyarbakır, Bingöl, Hakkari, Siirt ve Tunceli’yi kapsayan 6 ayrı Eren operasyonun başladığı 7 Kasım’dan bugüne kadar 522 timden oluşan 7 bin 371 jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucusu yer aldı.

Bakanlık koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ve iki teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda çok sayıda silah ile çeşitli tür ve çapta 3 bin 320 mühimmat, 80 kilogram patlayıcı madde, 19 el yapımı patlayıcı, 10 el bombası, 2 keskin nişancı tüfeği, 867 kilogram uyuşturucu ve yaklaşık 1,5 ton yaşam malzemesi ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik Eren Kış operasyonlarının inançlı ve kararlı şekilde genişletilerek sürdürüleceğini bildirdi.

Bir cevap yazın