İşte Lütfü Savaş bu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hataysporlu futbolcuları, Hatay Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlü çocukları futbol maçında buluşturdu.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin, kurumda barındırılan tutuklu çocukların moral ve motivasyonlarını arttırmak, pandeminin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek amacıyla organize ettiği etkinlikte, Hatayspor ve çocuklardan oluşan karma takımların kaptanlıklarını Başkan Lütfü Savaş ve Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman üstlendi.

Başkan Savaş’a Hatayspor teknik direktörü Ömer Erdoğan, futbolcular Munir Mohamedi, Ruben Riberio, Mame Diouf ve Emre Çolak’ın eşlik ettiği buluşmada, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman’ın da forma giydiği maç 5-5 berabere bitti.

Maç öncesi Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Savaş ve Hatayspor ekibine tutuklu ve hükümlü çocukların aldıkları eğitimlere ilişkin bilgiler verdi. Hataysporlu futbolculara büyük ilgi gösteren çocuklar, konuklarına kendi elleri ile yaptıkları çeşitli hediyeler takdim etti.

Tutuklu çocukların heyecanı etkiledi

Başkan Savaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, çocukların, heyecan ve mutluluklarını görmekten çok etkilendiğini belirterek, “Tutuklu ve hükümlü çocukların gözlerindeki ışıltıyı keşke siz de görebilseydiniz. Onların heyecanı beni çok etkiledi. 13-18 yaş arasında olan, kurumdaki tüm çocuklara söz verdiğim formaları en kısa zamanda ulaştıracağım. Suça bulaştırılmış evlatlarımızı yeniden kazanmak hepimizin görevidir, lütfen hiç unutmayalım. Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman’a, A.Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan’a ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın