Chicago TOBB Ticaret Merkezi İskenderun’da tanıtıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Türkiye Ticaret Merkezi A.Ş. Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, İskenderun, Dörtyol ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından düzenlenen ortak toplantıda, iş dünyasına ABD’de yapılacak avantajlı yatırımları anlattı.

İTSO’da düzenlenen toplantıya Başkan Levent Hakkı Yılmaz, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selehattin Eskiocak, İMEAK Deniz Ticaret Odaları İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Adnan Yener, TSO üyeleri ve iş insanları katıldı.

TOBB tarafından ABD’nin Şikago (Chicago) kentinde yaptırılan İlk Türk Ticaret İş Merkezi’nin tanıtım videosunun izlenmesiyle başlayan toplantıda Ciritoğlu, Türkiye’nin en yoğun ihraç ettiği ve ABD’nin en yoğun ithalat gerçekleştirdiği sektörler TOBB’un kurumsal güvencesiyle ilk defa tek çatı altında toplandığını ifade etti.

Sinevizyon desteğiyle yaptığı sunumda, pandemi sonrası e-ticarette yüzde 20 artış yaşandığına dikkat çeken Ciritoğlu, “Dünyanın en büyük ithalatçısı ABD’nin Covid 19 ile birlikte ithalatını en yoğun gerçekleştirdiği Çin ve diğer uzak doğu ülkelerine alternatif ülke ve tedarikçi arayışı yükseldi. Pandemi döneminde Türk firmaları Amerika pazarına hızlı bir giriş yaptı ve Türk Malı kalitesi ve fiyat performansı pazarda kendini göstermeye başladı. Türk firmalar bu anlamda ABD’ye çıkartma yaptı ve çok da başarılı oldular. Biz de bu pazarda şirketlerimizin başarılı olabilmeleri için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Firmalarımız için tedarik zincirlerini oluşturmak ve çeşitlendirmek, yeni satış kanalları oluşturmak, firmalarımızın orada yapacağı ortak girişimlerde doğru hamleler yapabilmeleri için yanlarında olmak ve doğrudan yatırımlarında yol gösterici olmak istiyoruz” derken, katılımcılara yatırımlar, girişimler ve teşviklerle ilgili genel bilgiler verdi.

İTSO Başkanı Levent Yılmaz da, merkezin; Türk firmalara mentorluk etmesinin yanı sıra, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki dış ticaret hacminin artması noktasında, önemli bir rolü ve katkısı olduğunu söyledi.

TOBB Türkiye Ticaret Merkezi A.Ş. Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu’na, sunumu sonrasında İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Bir cevap yazın