Hatay’dan Rus yatırımcılara çağrı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Rusya’nın I.TASS Haber Ajansı Genel Müdürü Aleksander Pothein ve E. Rus Diplomat Prof. Dr. Aleksander Kolasnikova’nın katılımıyla yapılan toplantıda, Hatay’ın ticari, ekonomik, kültürel değerlerini anlattı.

Hatay’ın kadim tarihi boyunca 13 farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını anlatan Savaş, İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik başta olmak üzere Hatay’ın inançların her zaman kalbinin attığı bir yer olduğunu söyledi.

Hatay halkının refahı ve kalkınması için bazı projeler hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Savaş, “EXPO 2021 Hatay, Hatay Deniz Otobüsü ile başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Lübnan olmak üzere bölgedeki ülkelerle yeni bir yol, bir deniz yolu açıyoruz. Ayrıca kırsal kalkınma ve gastronomi atılımlarımız var. Biz şehrimizin sahip olduğu öz kaynakların farkındayız. Var olan bu enerjiyi harekete geçirmek, olumsuz tabloyu tersine çevirmek için gerekli adımları atıyoruz. Rusya ile karşılıklı olarak ticari ve kültürel ilişkileri çok daha fazla geliştirmek istiyoruz. Biz bu ilişkileri turizmde de ilerletmek istiyoruz. İyi ilişkilerimizin etkisini görmek için attığımız adımlar maalesef pandemi sebebiyle sekteye uğradı. Pandemi koşullarına rağmen ilimizde kırsal kalkınmayı sağlamak için kurduğumuz Hatay Girişim ve Gıda Sanayi Anonim Şirketimiz aracılığı ile Moskova’daki World FoodMoscow fuarında stant kurduk. Ürünlerimizi ve ilimizi tanıttık. Umuyorum ki en kısa zamanda pandemi süreci sona erer ve şu anda çok düşük sayıda olan Rus dostlarımızı Hatay’da konuk edebiliriz” diyerek Rus yatırımcıları Hatay’a davet etti.

EXPO 2021 Hatay hakkında da bilgiler veren HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Biz hazırlıklarımızı 10 Aralık 2021’e göre yapmıştık ancak tarih değişikliğini fırsata çevireceğiz. Baharın gelişini EXPO ile hep birlikte karşılayacağız. Sizleri, şehirlerinizi ve halkınızı Hatay’a bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın