Toroslar’a da dikkat!

Meteoroloji Adana 6. Bölge Müdürlüğü, Toroslar’da kuvvetli fırtınanın yanısıra, Doğu Akdeniz’de denizde fırtına beklendiğini belirterek, denizcileri ve vatandaşları uyardı.

Doğu Akdeniz’de Çarşamba günü(10.11.2021) sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu, yer yer kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde saatte 50-75 kilometre hızla Fırtına şeklinde eseceği tahmin edilirken, fırtınanın etkisini Perşembe günü (11.11.2021) günü öğle saatlerden itibaren kaybedeceği belirtildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan ikinci uyarıda da, rüzgarın, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneyinin Toroslar kesiminde 10.11.2021 Çarşamba günü kuzey yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerinde hamleli yer yer tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği, Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 11.11.2021 Perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği açıklandı.

Vatandaşların fırtınadan kaynaklı oluşabilecek ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve diğer olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Adana 6. Bölge Müdürlüğü, Akdeniz’in yanısıra Karadeniz, Marmara ve Ege’de de fırtına beklendiğini, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Çarşamba günü hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına, kuzey iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceğini açıkladı.

Bir cevap yazın