YEDAM’la hayata devam!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle eş zamanlı olarak video konferans yöntemiyle Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de hizmet veren toplamda 104 Yeşilay Danışmanlık Merkezi(YEDAM)’nin toplu açılış törenine katıldı.

Açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Hatay Yeşilay Şube Başkanı Hidayet Şişkin Hatay Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nden canlı bağlantı ile katıldı.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin verdikleri hizmetlerle her yaştan pek çok vatandaşın hayatın renklerini yeniden kazanmalarına katkıda bulunacağına inandığını belirterek, “Her işimiz gibi bağımlılıkla mücadeleyi de insan merkezli yürütüyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı, bir sivil toplum kuruluşu olarak bu çatı altındaki faaliyetlerin de temel felsefesidir. Ailelere, yetişkinlere, çocuk ve gençlere yönelik farklı programlarla yürütülen çalışmalar, Yeşilay’ın bir asrı aşan misyonuna ne derece sıkı sıkıya bağlı olduğuna da işaret ediyor. Her zaman altını çizerek ifade ettiğim gibi içki, madde ve kumar bağımlılığı tüm kötülüklerin anasıdır. Bizim Yeşilay’ımızla birlikte yürüttüğümüz mücadeledeki tek gayemiz, ülkemize ve milletimize ruhu da bedeni de dipdiri nesiller kazandırmaktır. İnşallah bu mücadeleyi ülkemizde tek bir bağımlı bırakmama azim ve kararlılığıyla son nefesimize kadar sürdüreceğiz” dedi.

Program sonunda Vali Doğan, Hatay YEDAM’ın  Hatay’a ve vatandaşlara hayırlı olması dileğinde bulunarak Hatay Yeşilay Şube Başkanı Hidayet Şişkin ve Hatay YEDAM’da görev alacak personellere çalışmalarında başarılar diledi.

Bir cevap yazın