Bölgenin ilk Gastroenteroloji Merkezi Palmiye’de

İskenderun Palmiye Hastanesi bünyesinde faaliyete başlayan 7 yataklı Gastroenteroloji Merkezi, basın mensuplarına tanıtıldı.  

İskenderun Palmiye Hastanesi Gastroenteroloji Merkezi Genel Müdürü Ahmet Ahraz, Başhekim Dr. Ömer Suha Caymaz, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Şerif Yılmaz ve hastane yönetiminin katıldığı toplantıda, ‘Sağlığınız için varız’ ilkesiyle hastane bünyesinde değişim ve gelişimin devam edeceğine dikkat çekildi.

“Gururluyuz”

Hastanesi Gastroenteroloji Merkezi Genel Müdürü Ahmet Ahraz, Palmiye hastanesinin sağlık sektöründe önemli gelişmelere imza atmaya devam ettiğini belirterek, “Hastanemize önemli bir merkezi kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Hasta memnuniyet odaklı hizmet verdiğimiz hastanemize, Gastroenteroloji Merkezini bölgemize kazandırdığımız için mutluyuz. Gastroenteroloji Uzmanımız Prof. Dr. Şerif Yılmaz ve sağlık ekibinin, nice başarılara imza atacaklarından hiç şüphemiz yok. Sağlığınız için varız ilkesiyle, büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz” dedi.

Gastroenteroloji Merkezi’nin bölge insanı için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Başhekim Dr. Ömer Suha Caymaz da, “Merkezimizin, bölgenin en iyi Gastroenteroloji haline gelmesi için çalışmaları tamamladık ve önemli bir merkez inşa ettik. Bu merkezde herkesin emeği var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gastroenteroloji Nedir?

Gastroenteroloji Merkezi hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Prof. Dr. Şerif Yılmaz, “Gastroenteroloji; yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi, safra yolları, pankreas işlevleri ve hastalıkları konusunda özelleşmiş bilim alanıdır. Karın ağrısı, yanma, ekşime, ağıza acı su gelmesi, ağız kokusu, yutma güçlüğü, kanlı kusma, hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık, ishal, makattan kanama, mukuslu dışkılama, titremeli ateş, sarılık, kusma, solukluk, halsizlik, kilo kaybı, açıklanamayan kansızlık, mide ülseri, gastrit, reflü, mide fıtığı, mide kanamaları, pankreatit, siroz, iltihabi bağırsak hastalıkları, polipler, çölyak hastalığı, hepatit B,C, D, safra taşları, Obezite, kolesistit, kolanjit, mide kanseri, bağırsak kanseri, pankreas ve karaciğer kanserleri, akalazya, yağlı karaciğer hastalığı ve alkolik hepatit ise gastroenteroloji bilim dalının ilgi alanları arasında yer alır.

Gastroenteroloji bilim alanında yapılan endoskopi (gastroskopi), kolonoskopi, ERCP, polipektomiler (mide ve bağırsaktaki poliplerin çıkarılması), özofagus varislerine bant ligasyon veya skleroterapi işlemi, PEG açılması, gastrointestinal darlıkların dilatasyonu ve stent uygulaması, gastrointestinal kanamalara enjeksiyon ile hemostaz, karaciğer biyopsisi, mide botoksu, mide balonu, kapsül endoskopi gibi işlemlerin uygulamalarını merkezimiz bünyesinde gerçekleştirmekteyiz. Bölgede örneği tek olacak detaylara sahip, güzel bir altyapıyla oluşturulmuş yedi yataklı merkezimizde hastalarımız, artık şehir dışına gitmeden buradan hizmet alabilecek” açıklamasında bulundu.

Gerçekleştirilen açılış töreni daha sonra basın mensuplarının sorularıyla son buldu.

Bir cevap yazın