İnsanoğlunun doğa mücadelesi!

Hatay Tabiatı Koruma Derneği’nin doğa ve doğal yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği Kırıkhan Gölbaşı Gölü/Hatay ve Dağ Ceylanı gözlem etkinliğinde il genelinden 270 doğasever göl kıyısında plastik atık topladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Alay Komutanlığı, DKMP Hatay Şubesi, Tema Vakfı il Temsilciliği’nin de desteklediği etkinliğin temizlik çalışmasında toplanan plastik atıklar insan eliyle yaratılan tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk olarak Kırıkhan Gölbaşı Gölünde kıyı temizliği yapılarak başlayan program kuş gözlemi, yürüyüş ve fotoğraf çekimi ile devam etti. Burada Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç tarafından katılımcılara kurutulan Amik Gölü’nün bölgesel etkileri, sulak alanların işlev ve önemi, Gölbaşı Gölündeki sorunlar ve ekoturizm potansiyeli anlatıldı.

Daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Dağ Ceylanı Üretim merkezine geçen doğaseverlerin Ceylanlar ile karşılaştığında yaşadığı heyecan ve mutluluk görülmeye değerdi. DKMP Kırıkhan Şefi Nuri Akın ve Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç tarafından katılımcılara Ceylanlar ve 130 kilometrekarelik Yaban Hayatı Geliştirme Sahasını Yaşam alanı olarak kullanan canlı türleri hakkında bilgi verilirken, yapılan koruma çalışmaları anlatıldı.

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, Hatay’ın farklı ilçelerinden etkinliğe katılan tüm doğaseverlere teşekkür ederken, göl kenarında toplanan çöplere de tepki gösterdi.

Kırıkhan Gölbaşı Gölü kıyı şeridindeki çöp toplama etkinliğinin ilk etkinlik alanları olduğunu ifade eden Öğünç, atıkların doldurulduğu mavi çöp torbalarını göstererek, “Daha 10 kamyon çıkar. Ne olur insan olalım artık. Ne olur!” dedi.

Bir cevap yazın