İskenderun, Cumhuriyet ışığıyla aydınlandı

İskenderun’da yoğun bir katılımla düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümü etkinliklerinde büyük bir coşku ve gurur vardı.

İskenderun Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen  törenler Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü adına canlarını feda eden aziz şehitlerimiz anısına bir dakika saygı duruşu yapılmasının akabinde istiklal marşının okunmasıyla başladı.  

Daha sonra, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı askeri araç üzerinde protokol üyelerini, tören birliklerini, kahraman gaziler ve törene katılan vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İstiklal ve İstikbal mücadelesinde gösterilen ulvi çabaya değinerek, Cumhuriyet’in önem ve önceliğine daha dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve milletinin ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek güç ve ruha sahip olduğunu vurgulayan Kaymakam Yönden, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman ordumuzun ve necip milletimizin omuz omuza, yedi düvele karşı canı pahasına verdiği ulvi bir mücadelenin sonucunda kurulan ve ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda önemli bir dönüm noktası olmakla birlikte, tarih sahnesinde yeniden varoluşumuzun eşsiz sembolü olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünü ülkemiz genelinde olduğu gibi İlçemizde de hep birlikte büyük bir kıvanç, coşku ve heyecanla kutluyoruz. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna; genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle, yediden yetmişe verdiğimiz çetin mücadelenin zafer ile taçlandırıldığı Kurtuluş Savaşı’mızın akabinde ilan edilen, hürriyet ve bağımsızlığımız ile milli birlik ve beraberliğimizin yegâne kaynağı olan Cumhuriyetimiz; şanlı tarihimizdeki en büyük ve en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğu gibi, kadirşinas milletimizin haiz olduğu azim, kararlılık, fedakârlık, birlik, beraberlik ve egemenlik konusundaki hassasiyetinin eşsiz timsali olarak ilelebet tarihteki ve gönlümüzdeki yerini muhafaza edecektir. İstiklal harbimizi zafer ile taçlandıran, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Asırlar boyunca vatan ve millet bütünlüğü yolunda kararlı adımlarla yürüyen bu kutlu millet, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma çabasını “Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur” düsturuyla bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada sürdüreceği şüphesizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 98’inci yıldönümünde aziz milletimizin sahip olduğu tüm değerlerle hissettiği bu coşku ve heyecanının gönül dünyasından hiç eksik olmamasını temenni ediyor, bu müstesna günde Cumhuriyet’i “En Büyük Eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Daha sonra çeşitli okullardan görevlendirilen öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin okudukları şiirler, Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Bandosu ve Flarmoni Orkestrası, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterisi ve geçiş töreni kutlamalara ayrı bir renk kattı.

Programın sona ermesiyle protokol üyeleri tören ve kutlama etkinliklerinin hazırlanması ve sunulmasında emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti.

Bir cevap yazın