Arsuz bu kadar sahipsiz mi?

Balıkesir Ayvalık açıklarında Kültür balıkçılığı yetiştiriciliğinde faaliyet gösteren Trend Deniz Ürünleri ve İnş. Tic. Ltd. Şti.’nin mecburi yer değişikliği nedeniyle yönünü Arsuz Pirinçlik Mahallesi Deniz açıklarına çevirmesi kafaları karıştırdı.

Pirinçlik Mahallesi Deniz Açıklarında Trend Deniz Ürünleri ve İnş. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Afacan Balıkçılık Çipura Ve Levrek Balıkları Yetiştiriciliği projesiyle ilgili ÇED süreci başlarken, Hatay Valiliği’ne sunulan proje tanıtım dosyasında proje kapsamında 30 bin m2’lik deniz yüzey alanında 950 ton/yıl kapasiteli olarak Çipura – Levrek üretimi gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi.

Hatay Valiliği’ne sunulan ve incelenen proje tanıtım dosyasında şu ifadeler yer aldı, “Trend Deniz Ürünleri ve İnş. Tic. Ltd. Şti. tarafından Balıkesir İli, Ayvalık İlçesi, Çiçek Adası Mevkii deniz açıklarında faaliyet gösterirken, mecburi yer değişikliği ile Hatay ili, Arsuz İlçesi, Pirinçlik Mahallesi Deniz yönü açıklarında, anılan firma tarafından, 30.000 m2’lik deniz yüzey alanında 950 ton/yıl kapasiteli olarak ‘’Afacan Balıkçılık Çipura ve Levrek Balıkları Yetiştiriciliği‘’ Projesi’nin işletilmesi planlanmaktadır.

30.000 m2’lik deniz yüzey alanında 950 ton/yıl kapasiteli olarak ‘’Afacan Balıkçılık Çipura ve Levrek Balıkları Yetiştiriciliği‘’ Projesi’nin oluşturacağı çevresel etkileri incelemek, bahsi geçen faaliyetin özelliklerini, yerini, olası etkilerini ve öngörülen önlemleri ortaya koymak ve faaliyeti genel boyutları ile tanıtmak amacıyla 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği, Ek-II Listesi’nde, Madde 28 Hayvansal Ürünlerin Üretimi, ç bendi: “Kültür balıkçılığı projeleri, (30 ton/yıl ve üzeri üretim)” kapsamı doğrultusunda ‘’Proje Tanıtım Dosyası’’ hazırlanmıştır. Deniz yüzeyinde oluşturulacak Polyethylen Kafeslerde 950 ton/yıl kapasiteli Çipura – Levrek üretimi gerçekleştirilecektir.”

Bir cevap yazın