GastroAfyon Festivali, Hatay künefesi ile lezzetlendi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye’nin UNESCO onaylı 3 gastronomi şehrinden biri olan Afyon’un ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası GastroAfyon Lezzet Festivali’nde künefe Show yaptı. Hem Hatay’ın tarihi geçmişini hem de gastronomi alanında neler yaptıklarını paylaşan Başkan Savaş, künefe çevirerek, Hatay’ın tescilli lezzeti hakkında püf noktalar da verdi.

Savaş, panelde Hatay’ı anlattı

Hatay’ın 13 medeniyete ev sahipliği yapan kadim bir şehir olduğunu söyleyen Savaş, “Hatay tarihteki ilk gayriresmî olimpiyatların yapıldığı yerdir. Aynı zamanda tarihte ilk ışıklandırılan cadde Antakya’dadır. Üç semavi dinin Anadolu’daki ilk ibadethaneleri yine Hatay’dadır. Şehrimiz yıllarca turizm ve ticaret merkezi olmuştur. Tüm bunlar ve daha fazlası bir araya gelince şehrimizde müthiş birikim meydana gelmiş. 600’ün üzerinde yemek ve tatlı çeşidimiz var. Unutulmaya yüz tutan lezzetlerimizi Gastronomi Evi’mizde yaparak hemşehrilerimize ve misafirlerimize sunuyoruz. Amacımız bunu genele yaymak ve sürdürülebilir hale getirmek” ifadelerini kullandı.

HADO, gelecek yaza!

Hatay Deniz Otobüsü(HADO) projesi ile gelecek yazdan itibaren Akdeniz’de seferlere başlayacaklarını ifade eden Savaş, “Belediye başkanlığı artık sadece altyapı, üstyapı ve yeşil alan yapmak değil. Çıtayı yüksek tutmanız gerekiyor. Biz de Hatay’da bunu yapıyoruz. HADO ile Türk bayrağımızı Akdeniz’de dalgalandıracağız. EXPO ile gastronomimizi tanıtmak, şehrimizin ticaret ve turizmine katkı sunmak ve kırsal kalkınmamızı sürdürmek istiyoruz. Bunları yaparak şehrimizin marka değerini yükseltiyoruz” dedi.

Panelde İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak’ın “UNESCO tarafından tescil almak ve sizin gibi olmak isteyen yerel yönetimlere tavsiyeniz nedir?” sorusuna yanıt veren Başkan Savaş, “Öncelikle aynaya bakıp kendimizi tanımamız gerekir. Birikimlerinizi yemeklerinizle birleştirmeniz çok önemli. Aynı zamanda tüm çalışmalarınızı takip etmelisiniz. Eğer bu değeri hak ediyorsanız UNESCO bu hakkı zaten teslim ediyor” diye cevap verdi.

Başkan Lütfü Savaş son olarak herkesi Türkiye’nin lezzet köşesi Hatay’a davet etti.

Bir cevap yazın