Beyaz Ay, trafikte karanlığı dağıttı!

Türkiye Beyaz Ay Derneği İskenderun Şubesi üyeleri, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla Şehitpamir Caddesi Havuzlu Çarşı Yaya Yolu’nda karşıdan karşıya geçerek hem yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti, hem de ‘Trafikte biz de varız’ mesajı verdi. Engelli vatandaşların toplumda ve özellikle de trafikte yaşadığı sıkıntıları farkındalık etkinliğiyle dile getirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Türkiye Beyaz Ay Derneği İskenderun Şube Başkanı Süleyman Tümkaya ve görme engelli vatandaşlara CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, CHP Kadın Kolları, İyi Parti İlçe Temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi.

“Farkındalığı yaşatmak adına buradayız”

Etkinliğin toplumda farkındalık yaratmasını istediklerini vurgulayan Türkiye Beyaz Ay Derneği İskenderun Şube Başkanı Süleyman Tümkaya, “15 Ekim Dünya Görme Engelliler günü dolayısıyla Türkiye Beyaz Ay Derneği İskenderun Şubesi olarak, farkındalık oluşturmak adına böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu etkinlik sayesinde vatandaşlarımızı duyarlı hale getirmek ve engelli vatandaşlarımızın da sosyal hayata ve topluma daha sağlıklı bir şekilde kazandırılması ve motive edilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Onların da normal bir vatandaş gibi her türlü hakka sahip olduklarını ve onlara da her alanda özen ve saygı gösterilmesini istediğimiz için bu tür bir etkinliği düzenledik. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olacağından eminiz. Az da olsa bir ses getirmek ve bu etkinliğin farkındalığını yaşatmak adına buradayız. Bize destek veren başta Hatay Milletvekili Sayın Suzan Şahin’e, İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Nevzat Güneş’e, İskenderun halkına ve STK’lara çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz”

Etkinliğin anlam ve önemi bakımından İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve İskenderun Polisi’nin de etkinliğe katılmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise, “Bu durum emniyet güçlerimizin duyarlılık gösterdiklerinin büyük bir ispatıdır. Bu anlamda Nevzat Güneş Müdürüme teşekkürlerimizi sunuyorum. Hepimiz bu farkındalığı herkese karşı fazlaca duyurmak zorundayız. İnşallah bu farkındalık herkese etki eder ve toplumumuz her zaman olduğu gibi duyarlılıklarını kardeşlerimize göstermeye devam ederler. Unutulmamalıdır ki; her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın eşit ve ayrımsız bir şekilde hayat standartlarının yükseltilmesi ve toplumsal hayata katılımlarının sağlanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Görme Engelli vatandaşlar Şehitpamir Caddesi Havuzlu Çarşı Yaya Yolu üzerinde geçiş üstünlüklerini dile getirmek amacıyla karşıdan karşıya geçtikten sonra,  cadde üzerinde yürüyüş yaptı.

Bir cevap yazın