Çelik gibi yeni yatırım kararı

Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş., İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mevcut tesisinde Hurda Demir Çelikten Kütük Üretimi ve Sıcak Demir Haddeleme Faaliyeti ile ilgili kapasite artırımına gidecek.

Mevcut çelikhanede hurda demir çelikten kütük üretimi, mevcut haddehanede ise sıcak demir haddeleme ile nervürlü inşaat demiri üretimi yapılan tesiste yapılması planlanan kapasite arttırımı ile ark ocağının kapasitesi artırılarak çelikhanedeki kütük üretiminin artırılması, mevcut haddehane tesisinde üretilen nervürlü inşaat demiri kapasitesinin artırılması ve 2. haddehanenin kurularak bu haddehanede ise filmaşin (kangal demir) ve kaliteli çubuk üretimi yapılması planlanıyor.

Çelikhane bölümünde yapılacak kapasite artışı ile 2.040.000 Ton/Yıl sıvı çelik üretilecek ve buna bağlı olarak % 95 verim ile yıllık 1.938.000 Ton/Yıl Kütük üretilecek. Mevcut haddehanede ise kullanılan kütük miktarı 930.240 Ton/Yıl olup kullanılan kütük miktarından % 95 verim ile 883.728 Ton/Yıl Nervürlü İnşaat Demiri üretilmektedir. Mevcut haddehanede kapasite artışı ile kullanılacak olan kütük miktarı 1.418.000 Ton/Yıl’a yükselecek.Kullanılacak kütük miktarından % 95 verim ile 1.347.100 Ton/Yıl Nervürlü İnşaat Demiri üretilecek.

PLANLANAN HADDEHANE YERİ

 Planlanan 2. Haddehanede kullanılacak olan kütük miktarı ise 520.000 Ton/Yıl olacak. Kullanılacak kütük miktarından % 95 verim ile 494.000 Ton/Yıl Filmaşin (Kangal Demir) ve Kaliteli Çubuk Üretimi yapılması planlanıyor. Hurda Demir Çelikten Kütük Üretimi ve Sıcak Demir Haddeleme Faaliyeti Kapasite Artışı Projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası’na ilişkin ÇED süreci başladı

Bir cevap yazın