İskenderun’un üretim fabrikası açıldı!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in telekonferans yoluyla katıldığı törenle İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Arge Merkezi Üretim Atölyesi’nin açılış kurdelesini kesti.

Aralarında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Arge Merkezi Üretim Atölyesi’nin de olduğu Mesleki Eğitim’de 1000 Okul Projesi ve 50 Arge Merkezi Üretim Atölyesi Açılış Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen ve öğrencilerin yeni ürünler tasarlaması ve bu ürünlerin fikri mülkiyet haklarını alarak ekonomik bir değere dönüştürülmesi amacıyla hayata geçirdikleri Ar-Ge merkezlerini son derece önemsediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AR-GE merkezileri vasıtasıyla öğrencilerin mesleki becerilerini arttırırken, yeni teknolojileri de takip etmelerinin kolaylaşacağını belirtirken, “Güçlenen altyapısı, gelişen imkanları, modern Ar-Ge merkezleri, vizyoner ve yetkin eğitimci kadrosu ile bu okullarımız yeni çekim merkezleri olacaktır” dedi.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Arge Merkezi Üretim Atölyesi ile mesleki eğitimin çıtasının yükselmiş olmakla birlikte etkin ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesi ve istihdamın artması yönünde de ciddi bir katkı sağlayacağını ifade eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, mesleki eğitimin güçlenerek, fikirlerin somutlaşmasının da önünü açan projeden dolayı  Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın