Fuat Tosyalı, ileri dönüşümü sanatla buluşturdu

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bu yıl Tersane İstanbul’da 16’ncısı düzenlenen ve Türk Leonardo da Vinci olarak kabul edilen İlhan Koman’ın sergisini destekleyerek sanatın gelişimine katkı sağladı. Doğumunun 100. Yılında düzenlenen İlhan Koman sergisi kapsamında ‘Sanatta İleri Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik’ paneline de konuşmacı olarak katılan Tosyalı, sürdürülebilir bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için hammaddeden üretim süreçlerine, satış ve pazarlamadan sevkiyata kadar tüm şirketlerinde sürdürülebilirlik odağıyla yürütülen çalışmalardan bahsetti.

Moderatörlüğünü belgesel yapımcısı Zuhal Demirarslan’ın üstlendiği Tosyalı’nın yanısıra Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, akademisyen Levent Erden ve iç mimar tasarımcı Ali Semiz’in konuşmacı olarak katıldığı panelde sanatçıların “upcycling”, yani kullanılmış ve hurdaya ayırılacak ürünlerden yeni eserler üretme yöntemini kullanarak gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına yaptıkları işler ve bu yaklaşımın yaygınlaşması adına yapılabilecek çalışmalar da gündeme geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşen panelde Tosyalı, Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gündeme gelen daha sürdürülebilir bir yaşam ve buna bağlı olarak ‘sanatta da sürdürülebilirlik akımına dikkat çekti.

Bu yıl 100. yaşını kutlayan efsanevi heykeltıraş İlhan Koman sergisinin sponsorluğunu üstlenerek sürdürebilirliğin her alanda ne kadar önemli olduğunu sanat aracılığıyla anlatan Tosyalı, yenilikçi çözümlerle çevreyi ve doğaya saygıyı esas alan, sürdürülebilirlik odaklı faaliyetleriyle sürdürülebilirliğin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yaptı.  

Bir cevap yazın