Anne sütü en önemli hazinedir!

‘Bebek Dostu Hastane’ unvanına sahip Gelişim Hastanesi ile Palmiye Hastanesi  ‘1-7 Ekim Emzirme Haftası’ kapsamında anne sütünün önemi konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla, stant açtı. Etkinlikte, annelere ve anne adaylarına; anne sütünün önemi, sütün anne ve bebeğe faydaları konularında bilgiler verildi ve katılımcıların sorularını yanıtlandı.

İlk altı ay sadece anne sütünün önemine dikkat çeken Gelişim Hastanesi Başhemşire Hatice Uygun, “Emzirme Haftası dolayısıyla, anne sütü konusunda farkındalığı artırmak ve anne sütünün önemini belirtmek için, polikliniğimize stant açarak, ailelere bilgilendirmede bulunuyoruz. Bu bağlamda amacımız, anne sütünün önemine değinerek, sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamaktır” dedi.

Bebeğinizi anne sütünden mahrum etmeyin!

Anne adaylarına bebeklerin ilk altı ay kesinlikle anne sütüyle beslenmesi gerektiğini ifade eden ‘İskenderun Palmiye Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Çamkes, de anne sütünün bebeğe sağladığı faydalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bebeğin sağlıklı büyümesine ve bağışıklığının artmasına neden olan anne sütünün, alerjik hastalıkların sıklığını azalttığını ifade eden Uzm. Dr. Zeynep Çamkes, “Anne sütü içen çocukların zekâ düzeyinde artış daha fazladır. Anne sütü tek başına çocuğun besin öğeleri gereksinimini karşılayabilmektedir. Bebeği, onlarca fayda sağlayan anne sütünden mahrum etmemek gerekir. Bebekte ilk hafta kilosunun onda biri kadar kilo kaybı normaldir. Günde 5-6 kez idrar yapması iyi doyduğunu gösterir. Bu nedenle doğumdan sonra ilk hafta içindeki kontrol çok önemlidir. Dolayısıyla doğumdan hemen sonra ilk 6 ay sadece anne sütünü, sonrasında 2 yaşa kadar devam edilmesi çok önemlidir” dedi.

Bir cevap yazın