Yönder’in koca yürekli minikleri büyüklere mesaj verdi

Özel Arsuz Yönder Okulu 2. Sınıf Öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde kendi elleri ile hazırladıkları hayvan figürlerinden oluşan tabloları sergilemenin yanısıra, ücretsiz dağıttıkları hayvan yemleri ile farkındalık yarattı.

Arsuz Yönder Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Yekaterina Aytar öncülüğünde, günün anlam ve önemini vurgulayan önemli bir etkinliğe imza atan 2’nci sınıf öğrencileri, ünlü ressamların çalışmalarını hayvan figürlerine uyarlayarak akrilik üzerine yaptıkları resimleri Boyacılar Parkı önünde halkın beğenisine sunarken, “Can dostlarımızla hayatı birlikte paylaşıyoruz. Onları koruyalım” mesajı verdi.

“Can dostlarımız da bizler gibi yaşam hakkına sahip”

Etkinliğin amacından bahseden Görsel Sanatlar Öğretmeni Yekaterina Aytar, “Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, Arsuz Yönder Okulları olarak ilkokul 2/A ve 2/B sınıfı öğrencilerimiz ile birlikte; can dostlarımızın da bizler gibi yaşam hakkına sahip olduğunu göstermek ve yaşadığımız dünyada onların da sahiplenilmeleri gerektiğini düşünerek böyle bir etkinlik düzenlemek istedik.  Bu tür bir farkındalığı yaratmak için de öğrencilerimizle birlikte üç hafta boyunca ünlü ressamların çalışmalarını hayvan figürlerine uyarlayarak akrilik üzerine resimler yapıp bu resimleri halkımızın huzuruna sunduk. Aynı zamanda öğrencilerimiz açtıkları stantta hayvan yemlerini dağıtarak, can dostlarımızın korunması adına çalışmalar yapılması gerektiğini vatandaşlarımıza anlattılar. Arsuz Yönder İlkokulu olarak bunu özellikle öğrencilerimizin yapmalarını istedik çünkü minik yürekler can dostlarımızı korumaya bu kadar yürekli ve cesur davranırken, halkımızın da onları görerek can dostlarımıza daha iyi bir dünya sunma çabası içerisine gireceği düşüncesiyle hareket etmek istedik. Düzenlediğimiz bu farkındalık etkinliğinin amacına ulaştığını söyleyebiliriz” dedi.

Bir cevap yazın